Liam Neeson renunţă la filmele de acţiune

Are însă pregătite încă două partituri în filme de acest gen - The Commuter şi Hard Powder

Succesul peliculei Taken, din 2008, l-a propulsat pe Liam Neeson (care avea pe atunci 56 de ani) în topul starurilor de acţiune. Odată cu rolurile de acest gen, ce au dat o turnură neaşteptată filmografiei sale, au trecut însă şi anii actorului, care este acum conştient de neconcordanţa vârstei cu partituri asemănătoare celor din The A-Team, Non-Stop sau Run All Night.

Neeson a declarat, de altfel, într-un interviu acordat Sky News, la Festivalul de Film de la Toronto, că este pregătit să renunţe la filmele de acţiune. „Ei [producătorii, n. red.], încă îmi oferă sume mari de bani pentru astfel de roluri. Însă eu le spun ‘Oameni buni, am 65 de ani. Publicul va începe la un moment dat să spună că e prea de tot’”, a subliniat el.

Pentru cei care îşi mai doresc încă să îl vadă pe starul seriei Taken în scene de luptă şi urmăriri spectaculoase, Neeson are pregătite încă două filme. Primul este The Commuter, în regia lui Jaume Collet-Serra, cu lansarea la începutul anului viitor. Tot în 2018 va apărea şi Hard Powder, în care actorul trece la volanul unui utilaj pentru deszăpezire şi este hotărât să se răzbune pe traficanții de droguri responsabili de moartea fiului său.

Actorul a fost distribuit anul acesta, în rol titular, în pelicula Marlowe, cu o poveste inspirată din cărţile celebrului autor de romane poliţiste, Raymond Chandler. 

Filme
Persoane