Mackenzie Davis „va speria rău misoginii”, spune regizorul lui Terminator: Dark Fate

Pelicula, în care vor reveni Linda Hamilton și Arnold Schwarzenegger, se lansează la noi pe 1 noiembrie

Într-un interviu acordat variety.com, Tim Miller, regizorul lui Terminator: Dark Fate a spus că se așteaptă și la unele întrebări mai puțin comode din partea fanilor la Comic Con-ul ce va avea loc la San Diego săptămâna viitoare, pentru că o parte a publicului a lăsat deja comentarii negative la adresa protagonistei, actrița Mackenzie Davis. Și ea, dar și Linda Hamilton, au fost ridiculizate pentru atitudinea dură, similară cu cea a eroilor masculini. În unele comentarii au fost numite „feminazis” (ofensă adusă feministelor despre care se consideră că au o viziune radicală sau extremistă - n.red.).

Regizorul a ținut să arate că personajul nu a fost creat doar cu unele trăsături ale genului în minte, motiv pentru care „va speria rău misoginii”.

„Dacă ești un tip macho, te va speria, pentru că este puternică și rezistentă, dar în același timp foarte feminină. Nu am înlocuit unele caracteristici ale genului cu altele; este și dură, iar lucrul acesta este intimidant pentru unii bărbați. Am văzut câteva reacții ale trolilor de pe internet la unele dintre primele imagini publicate. Nu dau doi bani pe ele”, a arătat Miller.

Dacă Hamilton reia în film partitura lui Sarah Connor, rolul interpretat de Mackenzie Davis este cel al lui Grace, pe care Miller o descrie ca pe o „mașinărie de luptă” din viitor, preluând rolul avut înainte de Kyle Reese.

„Este o viață de durere, de teamă. Apelează la multe medicamente pentru a nu mai simți durerea cauzată de ceea ce li s-a făcut. Nu au o viață lungă. Este un rol de sacrificiu; riscă să moară salvându-i pe alții. Ne-am gândit încă de la început la un personaj feminin”, a spus cineastul.

Terminator: Dark Fate, în distribuția căruia îl vom revedea și pe Arnold Schwarzenegger, se lansează la noi pe 1 noiembrie.

 

Filme
Persoane