Masterclass Tom Cruise la Cannes: Valorile umaniste, moștenirea pe care crede actorul că o va lăsa mai departe

În cea de-a doua zi a Cannes Film Festival, Tom Cruise a vorbit în fața a peste 2000 de jurnaliști și oameni din industria filmului

Cea de-a 75-a ediție a Cannes Film Festival este în plină desfășurare, cu Tom Cruise prezent pe Riviera Franceză pentru a prezenta Top Gun: Maverick, în afara competiției, dar și pentru a ține în Palatul Festivalului un masterclass.

Corespondentul Cinemagia la Cannes, Alice Kanterian, a participat la miercuri, în cea de-a doua zi a festivalului, la acest masterclass, susținut în fața a peste 2000 de jurnaliști și oameni din industria filmului. Iată ce transmite jurnalista de la masterclass.

Scriam povești și tăiam iarba la vecini și cu banii mă duceam la cinema..

Tom Cruise și-a manifestat mai întâi entuziasmul de a fi la Cannes. „Este un moment minunat de a ma afla aici în sala cu dvs fără măști, după momentele grele prin care am trecut cu toții. Aveam patru ani și vroiam sa fac filme. Și scriam povești și tăiam iarba la vecini și cu banii mă duceam la cinema.

Nu făcusem școală de actorie dar îi cunoșteam pe actorii cunoscuți. Am lucrat în fiecare departament, la montaj etc ca să înțeleg industria. Vreau să înțeleg joburile lor pentru a putea învață absolut tot ce se poate învață. Am fost foarte curios și cu timpul am avut posibilatea să călătoresc și să cunosc noi limbi și culturi.

Am crescut cu filmele lui Buster Keaton și Charlie Chaplin...

Am crescut cu filmele lui Buster Keaton și Charlie Chaplin. Consider că filmele trebuie văzute în cinematografe. Iubesc experiența de a fi în cinema. Este pasiunea mea.

Întrebat dacă o să vedem Top Gun: Maverick pe platformele de streaming, actorul a spus că „asta nu se va  întâmplă niciodată!”

Întrebat pe scena Cannes Film Festival „De ce faceți aceste cascadorii super periculoase?”, Tom Cruise a răspuns: „Nimeni nu l-a întrebat pe Gene Kelly de ce dansează”.

Întrebat dacă se gândește ce va transmite mai departe, Tom Cruise a răspuns: „Valorile umaniste!”.

„Acum, când înțeleg cum funcționează fabrica de filme, vreau să ajut alți realizatori să realizeze filme”, a concluzionat actorul.

Filme
Persoane