Misiuni de salvare, exil, suspans și dramă de familie, vineri seara la TV

Angel Has Fallen (Film Now, 18:05), Exils (TV5, 19:39), Todos lo saben (Film Now, 21:45), diseară

Cel mai nou film din seria „Fallen” e difuzat seara aceasta pe micul ecran, alături de două producții lansate în circuitul festivalier. Iată mai jos recomandările noastre pentru petrecerea serii de vineri. Toate filmele și serialele programate astăzi pe diferitele posturi TV de la noi pot fi consultate în rubricile special dedicate de pe Cinemagia.

Olympus Has Fallen, unul dintre hiturile la box office ale lui 2013, continua în 2016 cu London Has Fallen iar anul trecut se lansa la cinema Angel Has Fallen, cu același Mike Banning (Gerard Butler) - agentul din Serviciile Secrete care trebuie să contracareze atacurile la adresa Președintelui SUA. Angel Has Fallen poate fi acum urmărit pe micul ecran, prgramat fiind de postul Film Now, de la ora 18:05. Gerard Butler revine așadar pentru a treia oară în rolul celui mai eficient agent de Securitate, într-o nouă etalare a eroismului american. Miza e salvarea Președintelui dar și demonstrarea propriei nevinovății când i se înscenează atentatul.
 
Factorul agravant e că nici agentul nu mai este ce a fost, ci vrea să se retragă, are insomnii, vertij și dureri de spate (da, chiar așa a gândit scenaristul). Dar acum, „îngerul păzitor” al Președintelui trebuie să fie cu un pas înaintea FBI-ului pentru a demasca adevărații autori ai atacului. Butler încă e credibil în rol deși a îmbătrânit. În următoarele filme din serie ar face mai bine să stea la biroul de comandă din postura de director al Serviciilor Secrete și nu să facă muncă de teren...
 
Exils, filmul premiat la Cannes în 2004 pentru regia lui Tony Gatlif, este difuzat vineri seara de canalul TV5. Într-o zi, Zano (Romain Duris) îi propune prietenei sale Naïma să traverseze Franța și Spania pentru a ajunge în Alger și să vadă, în sfârșit, pământul de unde au fugit părinții lor odinioară. Aproape ca o provocare, cu muzica drept singurul bagaj, acești doi copiii ai exilului pornesc la drum. „Un film antrenant, despre inițierea prin călătorie. Zano și Naïma călătoresc riscând dar bucurându-se de puținul lor și de ceea ce le este oferit în călătoria lor. Secvența în care cei doi intră în transă prin dans este excepțională. Secvența de sex de asemenea. Multe trăiri... minunat!”, scrie despre film un cititor al publicației Cinemagia.
 
Cel mai recent film al regizorul iranian Asghar Farhadi e difuzat seara aceasta de canalul Film Now, de la ora 21.45. e, supunându-ne atenției o dramă de familie construită pe calapodul unui thriller. Este al doilea film turnat în afara Iranului al regizorului și primul în limba spaniolă.
 
Asghar Farhadi excelează la mizanscenă şi lucrul cu actorii, făcând captivante cadrele cu multe personaje, ce domină filmul. În plus, reușește să facă consistentă substanţa umană din film, în timp ce acţiunea se desfăşoară pe paradigma genului thriller. Toate personajele principale din film au ocazia să se exprime, astfel încât ajungem să le cunoaștem, să ne atașăm de ele iar atunci când vinovatul de dispariția fiicei Laurei (Penélope Cruz) poate fi dintre aceste personaje, suntem deconcentrați, răniți, afectați de această dezvăluire finală. Penélope Cruz şi Javier Bardem joacă rolurile principale din film. Cruz este Laura, o femeie care călătoreşte cu cei doi copii ai ei din Buenos Aires în satul natal din Spania pentru a fi alături de sora ei la nunta acesteia. Peisajul este idilic, imaginea caldă. Nimic nu anunță evoluția dramatică a evenimentelor.
Filme
Persoane