Netflix
×
Utilizator
×

Narcos: tu ce-ai alege, plumbul sau argintul lui Pablo Escobar?

Primul superhit Netflix din America de Sud retrasează ascensiunea fulminantă a lui Escobar

În mai puţin de un deceniu, Netflix a ajuns, de la un producător cvasinecunoscut pe piaţa globală a creatorilor de seriale, un jucător mai puternic chiar dacă Disney (detalii aici). O piatră importantă de hotar în spectaculoasa traiectorie a platformei a fost serialul Narcos, care a îndreptat atenţia lumii întregi către una dintre cele mai imprevizibile poveşti de viaţă din istorie, cea a columbianului Pablo Escobar. Ştii cu siguranţă că acesta a reuşit să strângă din traficul de droguri colosala sumă de 30 de miliarde de dolari.

Cel mai suculent subiect sud-american a devenit Narcos, unul din cele mai populare seriale Netflix realizate vreodată, într-o mişcare mai mult decât inteligentă a viitorului gigant media. Când întregul Hollywood prefera subiecte originale americane sau remake-uri după titluri de succes de pe alte continente, Netflix a ţinut să arate că nicio ţară de pe glob nu este prea mică sau prea neinteresantă pentru a deveni o sursă de inspiraţie. Contrar obiceiului epocii, Narcos a fost filmat aproape exclusiv în Columbia, urmărind captivant ascensiunea lui Escobar (un convingător Wagner Moura) în dubla sa misiune, aceea de a-şi lichida adversarii din lumea dragorilor, dar şi păcăli autorităţile reprezentate de vestita organizaţie anti-drog americană.

Ce impresionează la serial este modul cum acesta îl înfăţişează pe Escobar, cel devenit dintr-un "pârlit" din orăşelul Medellín unul din cei mai puternici oameni ai lumii. În serial Escobar dispune de o carismă ambiguă: l-ai strivi ca pe un gândac la gândul milioanelor pe care i-a transformat în sclavii cocainei sale, dar nu poţi să nu-l admiri pentru cum a folosit resurse minime pentru a ajunge, în nici zece ani, multimiliardar. Ca fapt divers, traficantul şi-a folosit banii şi influenţa pentru a strânge cât mai multă putere, ajungând chiar parlamentar în Columbia.

Încearcă pe Superbet.ro experiența unei aventuri care poate fi SuperProfitabilă în inima imperiului pe care Escobar și l-a construit în Columbia. Descoperă acest slot video cu 243 combinații câștigătoare (da, simbolurile identice nu trebuie neapărat să vină pe aceeași linie!), o grafică de excepție și personaje pe care le știi din serialul Netflix care e un SuperSucces. Riscă într-un mod plăcut și responsabil, distrează-te și trăiește intens experiența unui joc în care fiecare rotire e plină de suspans și se poate dovedi încărcată de câștiguri surpriză. Deschide cont la Superbet.ro și ia urma lui El Patron!

Serialul regizat de José Padilha, câştigătorul Ursului de Aur pentru intensul Tropa de Elite (2007), nu îl transformă pe Escobar într-un erou, ci explorează cinic şi realist aspectele ieşite din comun ce au făcut posibilă ascensiunea sa fără precedent. Este greu de uitat una dintre cele mai puternice secvenţe ale primului episod: Escobar, oprit de autorităţi când conducea un întreg convoi de camioane cu electronice de contrabandă, le dă de înţeles poliţiştilor că ştie cum îi cheamă, unde stau, cine le sunt copiii şi părinţii.

"Plata o plomo?", îi întreabă răspicat infractorul pe oamenii legii, folosind unul dintre cele mai populare jocuri de cuvinte ale răufăcătorilor de limbă spaniolă, căci "plata" înseamnă atât "argint", cât şi "bani", iar "plomo" atât "plumb", cât şi "glonţ". Şi este lesne de înţeles ce aleg poliţiştii... În această întrebare se concentrează o întreagă filozofie a fărădelegii, dar şi decizia bântuitoare a omului cinstit, care trebuie să aleagă între o recompensă generoasă şi o extrem de probabilă şi cumplită pedeapsă...

Succesul fenomenal al serialului a dus nu doar la consolidarea influenţei Netflix în America de Sud (au urmat seriale din Mexic şi Brazilia), ci şi la realizarea lui Narcos: Mexico, un alt hit al platformei. Deşi producătorii serialului au dorit iniţial să realizeze un al patrulea sezon al lui Narcos, scenariul acestuia a devenit primul sezon al lui Narcos: Mexico, în care urmărim ascensiunea unul alt "star" al traficului de droguri, mexicanul Félix Gallardo (Diego Luna). Ambele seriale sunt şi acum disponibile pe Netflix, Narcos: Mexico lansându-şi cel de-al doilea sezon în luna februarie a acestui an.

Dacă vrei se reintri în atmosfera serialului Narcos, o poţi face şi cu slotul tematic disponibil pe Superbet. Sloturile tematice folosesc, de obicei, imagini reale ale vedetelor din filme şi seriale, dar în acest caz NetEnt a optat pentru desene foarte realiste ale acestora. În timpul în care cei cinci tamburi se învârt, jucătorul va vedea arme, explozii ş mormane de numerar. Şi, cine ştie, va deveni la fel de bogat ca Escobar...

Acest articol este susținut de Superbet, liderul național din domeniul Betting & Gaming. În oferta Superbet găsești și jocuri de cazinou inspirate din filme și seriale de succes. Distrează-te de acasă jucând de pe orice dispozitiv și trăind noi aventuri alături de personajele preferate din serialul Narcos. Poți juca acest slot video în cazinoul online, direct pe site-ul Superbet sau din aplicaţia Superbet Games. Deschide cont aici #SuperDistractia #ContinuaOnline

Filme
Persoane