Nici Tom Cruise, nici Rusia nu vor fi primii realizatori de film în spațiu. Iată cine a furat startul!

Odată ce privatizarea spațiului cosmic a condus la un interes sporit din partea Hollywood-ului, un proiect video panoramic 360 ridică deja ștacheta

De ani întregi, omenirea a privit spațiul drept ultima frontieră, iar industria filmului nu face excepție. Anul trecut, s-a anunțat că Tom Cruise și regizorul Doug Liman aveau un proiect comun cu NASA și cu Space X despre un film de acțiune-aventură de 200 de milioane de dolari filmat la bordul Stației Spațiale Internaționale. Pe de altă parte, postul rusesc Channel One TV anunța că Rusia se grăbește să își pregătească propria distribuție pentru filmarea, în octombrie, a unui proiect secret numit Challenge.

Cu toate acestea, o pereche de producători de cinema canadieni le-a luat-o deja înainte și lui Tom Cruise și Rusiei, scrie indiewire.com/. Din ianuarie 2019, Felix&Paul, studioul VR lansat la Montreal de către regizorii Felix Lajeunesse și Paul Raphael în 2013, asamblează un material filmat panoramic în 360, filmat pe camere artizanale de către 10 astronauți, care au lucrat în ture.

Cu peste 200 de ore de material filmat, acești producători de VR au ajuns în spațiu mai repede. Producția a alimentat primele două episoade din seria de patru ore VR „Space Explorers. The ISS Experience”. Rezultatul, o co-producția semnată de Time Studios, oferă cel mai avansat mod de până acum pentru public - cel puțin pentru cei care dețin căști VR - să experimenteze viața la zero gravitație în stația spațială veche de 21 de ani, care orbitează la 250 de mile înălțime deasupra suprafeței terestre.

„Publicul nu mai trebuie să urmărească relatări despre zborul cosmic”, relata Lajeunesse într-un interviu. „Putem să îi facem să se simtă participanți și să trăiască experiența unui astronaut din interior”.

Persoane