Popularul actor francez Gaspard Ulliel, mort la 37 de ani

Moartea a survenit în urma unui accident de schi

Cunoscut pentru numeroase filme care au concurat în competiţia oficială a festivalului de la Cannes, dar şi pentru apariţii în producţii populare, actorul francez Gaspard Ulliel a murit ieri în urma unui accident de schi în Alpii francezi. Aflat pe pârtie, Ulliel s-a izbit în plină viteză de un alt schior şi a suferit o traumă craniană fatală.

Deşi este cunoscut pentru colaborările sale cu unii dintre cei mai cunoscuţi auteur-i ai cinema-ului mondial, Ulliel urma să cucerească o nouă categorie de public cu apariţia sa în Moon Knight, serial Marvel în care îl interpretează pe Anton Mogart. Moon Knight şi-a lansat zilele acestea primul trailer, iar premiera va avea loc pe 30 martie.

Ulliel a început să joace din adolescenţă. Publicul din România l-a văzut prima oară în Le pacte des loups (2001), iar celebritatea a venit datorită filmului lui Jean-Pierre Jeunet Un long dimanche de fiançailles (2004), unde Ulliel apare în rolul principal alături de Audrey Tautou. Actorul avea doar 20 de ani când rolul din acest film i-a adus premiul César pentru Tânără speranţă, premiu la care deja mai fusese nominalizat o dată, pentru Les égarés al lui André Téchiné.

Au urmat zeci de alte roluri, printre care rolul titular din Saint Laurent, colaborarea cu Xavier Dolan din Juste la fin du monde şi apariţia sa din La Princesse de Montpensier, toate aceste trei filme concurând la Cannes. Ulliel urma să apară în La bête, film SF unde ar fi trebuit să împartă ecranul cu celebra Léa Seydoux.

Foto: Ulliel într-unul din cele mai apreciate roluri ale sale, cel din Saint-Laurent.

Filme
Persoane