Premierele săptămânii 11-17 august 2017

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Putem spune de la început că este cel mai bizar weekend de experimentat anul acesta în cinematografele din România. Este, în acelaşi timp, un weekend când Hollywood-ul face un pas în spate, cel puţin în ceea ce priveşte publicul adult, iar filmul european face unul înainte. Sunt mari şanse ca următoarele trei zile să aducă cele mai mici încasări din 2017, iar publicul pe care îl cunoaştem foarte bine să recurgă la premiere mai vechi pentru a găsi ocazii de distracţie în faţa marelui ecran. Iată mai jos recomandările noastre.

Citeşte aici despre toate premierele lunii august.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

The Emoji Movie/Emoji Filmul. Aventura zâmbăreţilor
Film adus în România exclusiv în versiune dublată, The Emoji Movie este clar destinat celor mai mici dintre spectatori, cărora le prezintă lumea de unde vin emoticoanele. În centrul atenţiei este Gene (T.J. Miller), un emoji care poate exprima mai multe emoţii, ceea ce e şi începutul tuturor problemelor, pentru că o emoţie confuză exprimată de Gene provoacă haos atât în lumea oamenilor, cât şi în cea a emoticoanelor. Pentru a rezolva problema, Gene se aruncă într-o extraordinară aventură, ajutat de câţiva prieteni insoliţi. Povestea are fără îndoială potenţial, dar criticii s-au grăbit să compare negativ animaţia cu mai cunoscutele The Lego Movie, Inside Out şi Wreck-It Ralph. Între timp, această premieră şi-a atras nedoritul renume de film cu cele mai proaste cronici în 2017. Credem în continuare că pentru cei mai mici spectatori Emoji Filmul ar putea fi un motiv de distracţie.

Raid dingue/O poliţistă irezistibilă - Fugi, dacă poţi!
Este noua comedie a lui Dany Boon, regizorul, scenaristul şi actorul care a convins 20 de milioane de francezi să intre în cinematografe pentru a-i vedea savurosul Bienvenue chez les Ch'tis. În noul său film Boon este Eugène, liderul unei trupe de elită a poliţiei. Foarte misogin, Eugène are o zi cumplit de proastă când trebuie să o accepte pe neîndemânatica Johanna (Alice Pol) în echipă. Faptul că rudele ei sunt nume importante ale politicii franceze îl ajută doar puţin pe Eugène să fie mai primitor cu Johanna, iar aspectul va avea curând o importanţă minimă, având în vedere dezastrele provocate de aceasta la fiecare pas. Un film despre compromisuri, ambiţie, misoginism şi, cine ştie, întortocheatele cărări ale sentimentelor.

Safari
După o premieră mondială la festivalul de la Veneţia şi o premieră românească la festivalul Transilvania, iată că documentarul regizorului austriac Ulrich Seidl ajunge şi pe ecrane. Avertizăm posibilul spectator că filmul nu este o ridicare în slăvi a frumuseţilor Africii, ci o analiză rece a resorturilor psihologice care îi determină pe turiştii germani şi austrieci să plătească sume generoase pentru a ucide un animal de la o distanţă care nu-i pune nici măcar o secundă în pericol. Documentarul arată o faţă nevăzută până acum a industriei turismului african, prezentând fără menajamente aspecte despre care cei mai mulţi dintre noi nu ştim nimic.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Filme