Premierele săptămânii 14-20 septembrie 2018

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta pe marile ecrane!

Este săptămâna când reevaluăm popularitatea unei francize optzeciste care nu demult părea condamnată la (binemeritată) uitare. Este şi săptămâna când horror-ul SF se luptă cu thrillerul feminin de suburbie (sau, dacă preferi, "mommy noir"). Mai avem animaţie pentru copii, un film inspirat de o povestire a lui Dostoievski, comedie franţuzească şi o animaţie destinată celor mai mici spectatori. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

The Predator/Predatorul
Este genul de film despre care ştii de la început dacă vrei sau nu să-l vezi, indiferent de trailere şi sinopsis. Fanii francizei vor fi fără îndoială curioşi să vadă ce mai pun la cale Predatorii, mai ales când la regia filmului îl vedem pe Shane Black (Iron Man 3). Deşi povestea reciclează filme asemănătoare, iar regia pare să prefere acţiunea explicită poveştii şi construirii unor personaje convingătoare, filmul i-ar putea cuceri pe amatorii de violenţă şi ferocitate. Până la urmă, puţine personaje sunt mai bine pregătite pentru hăcuit adversari decât predatorii, iar a învinge unul nu poate aduce decât laude învingătorului. Când extratereştri îşi fac apariţia pe Terra, mai multe personaje îşi dau seama că soarta omenirii este în joc, prin urmare se aruncă într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte cu invadatorii.  

Cronica noastră, aici.

A Simple Favor/O simplă favoare
Cu greu se poate găsi o etichetă mai potrivită pentru A Simple Favor decât "mommy noir". Thriller de suburbie, în siajul mai cunoscutelor Gone Girl sau apreciatul Big Little Lies, filmul vine cu o schimbare radicală de direcţie pentru specialistul în comedie Paul Feig (Bridesmaids, The Heat, Ghostbusters) şi ni le arată pe Anna Kendrick şi Blake Lively în rolul a două femei care, deşi foarte diferite, leagă o prietenie. Când una dispare, cealaltă face tot posibilul să afle ce s-a întâmplat, ajungând să descopere treptat că viaţa aparent perfectă a prietenei ascundea secrete mai mult decât surprinzătoare. Filmul a fost lăudat pentru povestea imprevizibilă şi pentru modul cum îmbină un gen eminamente masculin cu preocupări feminine.

Cronica noastră, aici.

A Gentle Creature/O creatură delicată
Lansat anul trecut în competiţia festivalului de la Cannes şi inspirat de o povestire a lui Dostoievski, filmul lui Sergei Loznitsa porneşte de la o situaţie simplă, dar neaşteptată: o femeie dintr-un sat rusesc primeşte înapoi coletul trimis soţului ei aflat la închisoare. Femeia se duce la închisoare pentru a afla ce s-a întâmplat cu soţul ei şi este prinsă în maşinăria birocratică pentru care nu doar cei închişi sunt vinovaţi de cele mai cumplite fapte, ci şi familiile lor. Evident, nimeni nu doreşte să-i dea nicio explicaţie cu privire la soarta soţului. Responsabil cu imaginea filmului a fost Oleg Mutu, iar într-un rol secundar îl vedem şi pe Valeriu Andriuţă.

Cronica filmului, aici.

Momo
Momo nu este o ecranizare a apreciatului fantasy scris de Michael Ende (mai cunoscut pentru Povestea fără sfârşit), ci o comedie franceză despre doi soţi de vârsta a treia care îl descoperă în casa lor pe Patrick, un bărbat cu comportament bizar care e convins că cei doi (Christian Clavier, Catherine Frot) sunt părinţii lui. Cum ei nu au avut niciodată un copil, situaţia îi depăşeşte complet, iar scenariul nu va întârzia să le scoată în cale încă şi mai multe surprize, chinuindu-i cu o întrebare dificilă: chiar este Patrick fiul lor?

Luis & the Aliens/Luis şi mini-extratereştrii
O animaţie ce reciclează spiritul E.T., premiera Luis & the Aliens ar putea fi pe gustul celor mai mici spectatori, pe care prietenia dintre micul Luis, un băieţel de 12 ani, şi trei extratereştri naufragiaţi pe Terra îi va învăţa beneficiile bunei înţelegeri şi satisfacţia altruismului. O directoare de şcoală malefică, primii fiori ai dragostei şi diverse probleme de familie condimentează o poveste în care râsetele sunt provocate mai ales de giumbuşlucurile şi şocul cultural al micilor oaspeţi.

Ce film vei vedea weekend-ul acesta la cinema?

Filme