Premiile Zmeura de Aur: Blonde conduce cu opt nominalizări, Tom Hanks dublu nominalizat

Palmaresul va fi anunțat cu o zi înaintea Oscarurilor, anume pe 11 martie

Cea de-a 43-a ediție a premiilor Zmeura de Aur, care premiază cele mai proaste filme ale anului, și-a anunțat nominalizații, palmaresul urmând să fie anunțat cu o zi înaintea Oscarurilor, anume pe 11 martie.

Filmul Blonde conduce cu opt nominalizări, printre care pentru cel mai slab film și cele mai proaste roluri ale anului. În comunicat, organizatorii premiilor au declarat că Blonde „explorează abuzurile suferite de Marilyn Monroe... continuându-le postum.”

Blonde a mai primit, de asemenea, nominalizări pentru cel mai slab scenariu și pentru cel mai slab regizor pentru Andrew Dominik, „a cărui muncă spune mai multe despre el decât despre subiect”, susțin organizatorii premiilor.

Mai multe nominalizări au primit și Tom Hanks și Pete Davidson, ambii candidați la titlul „Cel mai slab actor” și „Cel mai slab actor în rol secundar”. Hanks a fost menționat pentru rolul lui Gepetto în Pinocchio al Disney și pentru rolul colonelului Tom Parker, un rol „de plastic, cu accente ridicole într-un film altfel reușit”, în timp ce Davidson a fost menționat pentru rolul său de voce în Marmaduke și pentru cameo-ul din Good Mourning.

Și filmul Good Mourning va concura cu Blonde pentru distincția nedorită de cel mai slab film. A reușit să câștige șapte nominalizări, iar premiile îl consideră „un film fad cu drogați, care reușește să ia un Zero cu laude pe Rotten Tomatoes...”

În cursă pentru cel mai slab film sunt și „remake-ul nedorit (și straniu) în CGI al lui Pinocchio”, care a câștigat șase nominalizări; The King's Daughter care a câștigat trei nominalizări și Morbius, cu cinci nominalizări în total, inclusiv cel mai slab actor - Jared Leto.

Colson Baker (Machine Gun Kelly) a câștigat de asemenea mai multe nominalizări pentru Good Mourning: cel mai slab actor, cel mai slab cuplu pe marele ecran (cu Mod Sun), cel mai slab regizor și cel mai slab scenariu (împreună cu Mod Sun).

Nominalizări au primit și cele două sequel-uri care au avut premiera în 2022: thriller-ul erotic 365 Days - 365 Days: This Day și The Next 365 Days - inclusiv cel mai slab remake/sequel și cel mai slab cuplu pe marele ecran.

Filme
Persoane