Primul film Marvel cu un supererou asiatic, Shang-Chi, şi-a ales regizorul

Diversitatea este cuvântul de ordine în Universul Cinematografic Marvel

Nu ştim încă cum se vor rearanja echipele supereroilor după Avengers: Endgame, însă ne putem face o idee despre ceea ce va urma în Universul Cinematografic Marvel după filmele anunţate de studio. Ne pregătim deja de încă un film cu o eroină în prim-plan - Black Widow -  iar Kevin Feige a anuţat recent că „lumea este pregătită” pentru primul supererou gay, ce va fi putea fi văzut în The Eternals. Peisajul divers al UCM va fi completat de Shang-Chi, filmul ce va introduce primul supererou asiatic Marvel.

Anunţat de Feige în decembrie, anul trecut, Shang-Chi (aka The Master of Kung Fu) are acum un scenariu în dezvoltare, de care se ocupă scenaristul viitorului Wonder Woman 1984, Dave Callaham. Potrivit TheHollywoodReporter.com, va sta la cârma peliculei Destin Daniel Cretton, un regizor care se remarcă prin cele trei colaborări pe care le are la activ cu interpreta lui Captain Marvel, Brie Larson - este vorba despre Short Term 12, The Glass Castle şi un film ce se va lansa în 2020, Just Mercy, în care mai joacă şi starul lui Black Panther, Michael B. Jordan.

Cretton va trebui să modernizeze povestea de origine din benzile desenate ale anilor ’70, în care Shang-Chi este prezentat de Marvel drept fiul infamului villain Fu Manchu. Ulterior, realizatorii benzilor desenate au mai eliminat din stereotipurile legate de originea eroului şi l-au integrat atât în The Avengers, cât şi în Heroes for Hire. Shang-Chi este un maestru absolut al tuturor stilurilor de arte marţiale (cu arme sau fără), ulterior dobândind şi abilitatea de a se multiplica.

O dată de lansare a filmului nu a fost încă anunţată. Fiege a subliniat, de altfel, într-un comentariu anterior, că Marvel şi-a propus să păstreze deocamdată secretul în ceea ce priveşte producţiile post-Avengers: Endgame şi Spider-Man: Far From Home.

Filme
Persoane