Primul sezon din The Witcher nu va fi în totalitate fidel materialului sursă

Serialul se va lansa pe Netflix pe 20 decembrie

O problemă recurentă în cazul producțiilor ce au la bază volume celebre este faptul că nu reușesc să transpună cu fidelitate pe ecran întreaga lume și acțiune a acestora, fapt pentru care sunt adesea ținte ale criticilor.

Ar putea fi și cazul așteptatului serial The Witcher, motiv pentru care producătorul executiv al acestuia, Tomek Baginski, a ținut să clarifice în ce măsură s-a încercat, în cazul producției Netflix, o adaptare care să facă dreptate sursei și să folosească cât mai satisfăcător (în special pentru fanii cărților și ai jocurilor video The Witcher) temele, elementele și complexitatea aventurilor lui Geralt de Rivia, așa cum au fost imaginate de Andrzej Sapkowski. El  amenționat, de asemenea, că primul sezon a avut drept sursă principală colecția de povestiri The Witcher intitulată The Last Wish, care precedă saga principală.

Cărțile au oferit, de fapt, mult mai mult material decât ar încăpea în opt episoade. Așa că a trebuit să fim foarte, foarte atenți în alegerea poveștilor pe care dorim să le spunem. Iar realizatoarea Lauren S. Hissrich a făcut o treabă minunată”, a explicat Baginski într-un interviu acordat comicbook.com.

Producătorul a vorbit și despre construcția personajelor secundare, ce vor juca un rol esențial în dezvoltarea intrigii centrale: „Scopul a fost de la bun început acela de a construi o poveste de proporții. Iar pentru asta a trebuit sa ținem cont de toată saga, care nu este doar despre Geralt, ci și despre Yennefer și Ciri, așa că am știut că trebuie să dezvoltăm din vreme aceste personaje”.

The Witcher, cu Henry Cavill drept Geralt of Rivia, Anya Chalotra drept Yennefer și Freya Allan în rolul lui Ciri, se va lasa pe Netflix pe 20 decembrie. A fost deja confirmat sezonul doi al serialului.

Filme
Persoane