Ralph, cu lipici la mari şi mici

Cald şi amuzant, Wreck-It Ralph te invită cu familia la cinema

Cea mai mare temere în legătură cu Wreck-It Ralph/Ralph Strică-Tot era faptul că, explorare a istoriei jocurilor de la începuturi până astăzi, ar fi putut fi prea fragmentat, rezumându-se la o succintă trecere în revistă a celor mai populare jocuri video din toate timpurile. Nici pe departe: regizorul Rich Moore şi scenaristul Phil Johnston reuşesc să aducă pe ecran o poveste convingătoare, amuzantă şi emoţionantă, despre eroism şi împăcarea cu tine însuţi, dar şi despre depăşirea tuturor obstacolelor.

Recunosc că, la începutul proiecţiei de presă, când mi-am dat seama că voi vedea versiunea dublată a filmului, aşteptările s-au micşorat şi mai mult, dar iată că cei de la Forum Film au jucat o carte câştigătoare cu vocile pentru această producţie, interpretările fiind mult mai convingătoare decât m-am aşteptat. Astfel, Cinemagia poate să-ţi recomande din toată inima aventurile lui Ralph (John C. Reilly/Gabriel Costin) în spectaculoasa lume a jocurilor video imagină de echipa de desenatori Disney.

Ralph Strică-Tot este villain-ul jocului Fix It Felix Jr. Timp de 30 de ani, Ralph a demolat clădirea în care locuiesc celelalte personaje din joc, dându-i ocazia lui Felix (Cosmin Seleşi/Jack McBrayer) să repare totul, devenind eroul tuturor. Îndurerat de faptul că nimeni nu pare a-i căuta prietenia, Ralph iese din jocul său pornind în căutarea unei medalii de erou, unica soluţie să le arate celor din jur că poate fi şi el personajul pozitiv. Cu greu poţi găsi un erou mai emoţionant decât mătăhălosul Ralph, a cărui faimă de Sfarmă-Piatră este întrecută numai de dorinţa de a face, pentru prima oară în viaţa lui, ceva bun.

Doar că soluţia lui Ralph sfârşeşte prin a pune în pericol întreaga sală de jocuri, eliberând un inamic periculos. Datorită acestuia, Wreck-It Ralph are parte nu doar de momente emoţionante, ci şi de acţiune şi tensiune (unele momente chiar i-ar putea speria pe cei mai mititei dintre spectatori), cu urmăriri, răsturnări de situaţie şi surprize la tot pasul. Punctul culminant este atât de imprevizibil, încât îi va lua prin surprindere până şi pe cei mai atenţi dintre spectatori.

Interesant este faptul că animaţia reuşeşte să-i atragă pe cei mici în lumea ei ultra-colorată, provocându-le în acelaşi timp nostalgii adulţilor. Dacă ai intrat în vreuna din multele săli de jocuri ce împânzeau oraşele din România în anii '90, cu siguranţă vei recunoaşte o parte din jocurile "invitate" în animaţie, de la Pac-Man la "oroarea" aceea cu beri aruncate pe tejghea, ca să ne referim doar la "bunicii" jocurilor video. La loc de cinste se află şi shooter-ele, dar şi jocurile pentru fete. În frunte e Sugar Rush/Bombonia, un joc ce pare a fi inspirat dintr-un oarecare joc Winsdows (acela în care glazurezi torturi), lume unde are loc principala parte a aventurilor la Ralph, ce-ţi asaltează cu ochii cu cele mai trăsnite şi intense culori.

O poveste despre prietenie, sacrificiu şi dorinţa de a face bine, Wreck-It Ralph te va captiva cu siguranţă. Filmul este prezent de vineri, 2 noiembrie, în cinematografele din întreaga ţară.

Filme
Persoane