Recomandări TV. Două noi seriale, plus comedie, musical, SF

Iată ce ne propun posturile TV de la noi pentru seri petrecute în fața micului ecran

Săptămâna aceasta începe mult-așteptatul serial HBO Watchmen și continuă, cu al doilea episod, antologia horror Into the Dark, pe AXN. Alături de aceste producții, mai toate genurile sunt reprezentate în recomandările de mai jos. Nu uitați că Cinemagia vă pune la dispoziție, alături de prezentele recomandări, programul complet al posturilor TV de la noi, plus rubrici de sine stătătoare cu Filme la TV și Seriale TV. Consultați programul pentru oferta completă, dacă printre recomandările de mai jos nu vă face niciun film cu ochiul.

Serial nou. Watchmen
Luni, 21 octombrie, ora 20:00, HBO
Watchmen, serialul dramă scris și produs de Damon Lindelof (câștigătorul premiului Emmy pentru Lost și creatorul serialului HBO The Leftovers), va avea premiera pe 21 octombrie la HBO și pe HBO GO. Acțiunea serialului are loc într-o realitate alternativă în care supereroii sunt considerați răufăcători. În ciuda acestui fapt, unii dintre ei se adună pentru a începe o revoluție. Acțiunea are loc în Tulsa, Oklahoma, la trei ani după ce a avut loc un atac rasist asupra poliției și familiilor acestora, atac cunoscut sub numele de Noaptea Albă. În urma atacului, polițiștii poartă acum bandane galbene pentru a-și proteja identitățile, în timp ce membrii grupului din spatele atacului, The Seventh Kavalry, poartă măști alb-negre „Rorschach”.
 
Antologie horror. Into the Dark
Marţi, 22 octombrie, ora 22:00, AXN
Telespectatorii AXN intră în atmosfera de Halloween odată cu premiera seriei de filme În întuneric/Into the Dark, o antologie horror care explorează cele mai întunecate părți ale personalității umane.  Pe 22 octombrie, postul difuzează În întuneric: Puritate, unde mai multe adolescente trec printr-un ritual secret de inițiere într-un centru de purificare. Atunci când una dintre ele începe să vadă o entitate supranaturală, apare întrebarea terifiantă - ce este mai periculos: demonul pe care l-au dezlănțuit sau presiunea de a se conforma așteptărilor pe care le au tații lor? Scenariul și regia sunt semnate de Hannah MacPherson cu Jahkara Smith, McKaley Miller și Scott Porter parte din distribuție.
 
Dramă. The Florida Project 
Miercuri, 23 octombrie, ora 19:10, CineMAX
Un Cinéma vérité în culori vii, Florida Project este o odă adusă copilăriei şi o deconstruire a visul american, în acelaşi timp. Subiecţii lui sunt o mamă foarte tânără (Bria Vinaite, debutantă) şi fetiţa ei, care locuiesc într-un motel ieftin, destinat, de fapt, turiştilor. Motelul, ce adăposteşte mai multe familii aflate la limita subzistenţei, este la câteva sute de metri de un spectaculos parc tematic Disney. Lumea copilăriei văzute prin ochii fetiţei de şase ani Moonee (Brooklynn Kimberly Prince, la primul rol principal) ponderează până la aproape disoluţie tragismul situaţiei în care se află. Sărăcia şi traiul de azi pe mâine e contrabalansat de imaginaţia şi candoarea copilului. 
 
SF. Super 8
Joi, 24 octombrie, ora 20:30, Paramount Channel
Super 8 trezeşte în noi starea de bine pe care am simţit-o când eram mai mici privind filmul E.T. Extraterestrul. Atmosfera filmului, faptul că personajele principale sunt copii, care ajung la un moment dat să comunice cu o creatura extraterestră (ce face ravagii în orăşelul lor), apropie Super 8 de clasicul lui Spielberg.În plus, există - pentru fanii filmelor cu dezastre - efecte speciale din plin, spectaculoase, tensiune de la un capăt al filmului al celuilalt, acţiunea curge pe principiul bulgărelui de zăpadă, cu acumulări de noi informaţii pe măsură ce dorim să aflăm ce provoacă tot haosul. Filmul din film, adică cel realizat de grupul de copii cu camera lor Super 8 e surpriza plăcută şi amuzantă de la final.
 
Comedie. She's Funny That Way
Vineri, 25 octombrie, ora 20:30, Pro Cinema
Wes Anderson şi Noah Baumbach au produs această comedie ce reprezintă revenirea la marele ecran a lui Peter Bogdanovich, cunoscut pentru The Last Picture Show şi prezent cu filmele sale în competiţiile de la Cannes, Berlin şi Veneţia. De această dată regizorul ia calea comediei independente şi descrie aventurile extreme ale unei dame de companie, Izzy (Imogen Poots), care se reinventează ca actriţă. Dar ce te faci când Arnold, clientul care îi oferă 30.000 de dolari ca să se lase de prostituţie, se dovedeşte a fi chiar regizorul de pe Broadway pentru care trebuie să dea probă? Lucrurile se complică şi mai mult pentru că autorul piesei (Will Forte) se îndrăgosteşte şi el de Izzy, deşi are o relaţie cu nimeni alta decât psiholoaga ei, Jane (Jennifer Aniston). Cybill Shepherd şi Rhys Ifans au şi ei roluri secundare în comedia lui Bogdanovich.
 
Muzical. Moulin Rouge! 
Sâmbătă, 26 octombrie, ora 22:15, Pro Cinema
Povestea filmului incepe de la mitul lui Orfeu, tanarul poet-muzician care a coborat in Infern pentru a-si regasi sotia si iubirea pierduta odata cu moartea ei. Este un mit centrat pe idealism si maturitate, pe faptul ca viata ne face sa ne confruntam cu situatii in care nu avem nici o putere: moartea celor dragi si relatii care se destrama.
 
Cele doua personaje centrale din filmul Moulin Rouge sunt Christian, tanarul poet (interpretat de Ewan McGregor) si Satine (interpretata de Nicole Kidman), vedeta clubului Moulin Rouge si totodata cea mai celebra curtezana din Paris. Satine este sfasiata intre iubirea lui Christian si obligatia fata de omul caruia ii datora tot ce realizase in viata
 
Film de război. Dunkirk
Duminică, 27 octombrie, ora 21:45, Film Now
Puţin regizori fascinează publicul, iar Christopher Nolan pare să fie unul dintre ei. Nolan reuşeşte să îmbine spectacolul cu un conţinut artistic, şi niciodată una în detrimentul celeilalte. Povestea filmului Dunkirk surprinde trupele britanice şi ale aliaţilor înconjurate de inamici pe plaja franceză şi forţate să facă faţă unui asalt aproape imposibil de rezistat.