Recomandări TV. Misiuni de pedeapsă, mister şi comedie

Cele mai bune filme de pe micul ecran, de luni până duminică

Începutul de săptămână ne îndeamnă la răsfoirea programului TV pentru a bifa cele mai interesante producții programate pe micile ecrane, filme de neratat, captivante prin mesaj, acțiune, fiorii produși telespectatorului și interpretarea actorilor. Iată ce filme am vrea să urmărim de luni până duminică. Nu ezitați să consultați programul TV integral.

Mini-serie. Obiecte ascuțite
Luni, 16 iulie, ora 20:00, HBO
Bazată pe primul roman al scriitoarei Gillian Flynn (Gone Girl), miniseria HBO Sharp Objects/Obiecte ascuțite spune povestea fascinantă a Camillei Preaker, o jurnalistă care lucrează la ziarul St. Louis Chronicle. După o copilărie dificilă, Camille se mută din orașul său natal, Wind Gap. Editorul ei o trimite, însă, înapoi în Wind Gap pentru a scrie despre disparițiile suspecte a două fetițe. Avem parte, aşadar, de un dublu mister: unul din prezent, cel al dispariţiei, şi unul din trecut, care ne va dezvălui ce a determinat-o pe Camille să plece din Wind Gap şi să rupă complet legăturile cu familia. Odată cu întoarcerea în micul oraș și în casa mamei sale, Camille revine la vechile ei obiceiuri autodistructive. Amy Adams interpretează rolul principal în primul său proiect de televiziune.

Fantastic/mistery. Mother! (2017)
Marţi, 17 iulie, ora 21:00, CineMAX
Începe ca povestea unui cuplu relativ nou întemeiat, în care soţia (Jennifer Lawrence) e încă în etapa descoperirii soţului (jucat de Javier Bardem), etapă în care încearcă să înţeleagă excentricităţile/ciudăţeniile lui dar şi condiţiile convieţuirii, apoi continuă ca o tulburătoare parabolă despre faimă, idoli moderni şi devianţa adoraţiei, ce ne-a amintit de tulburătorul Antiviral, debutul regizoral al fiului celebrului David Cronenberg, cu Caleb Landry Jones protagonist, film în care fanii fac trafic cu particele organice din idolii lor, încheindu-se într-o notă metaforică, dacă nu fantastică. Un fir roşu traversează povestea ca o promisiune că ceva ce ţine de domeniul fantasy/mistery urmează să ni se releve. mother! se apropie, la nivel ideatic, cel mai mult de filmul din 2006 al regizorului Darren Aronofsky, The Fountain.

Crimă. Hell or High Water (2016)
Miercuri, 18 iulie, ora 21:55, Film Now (DigiFilm)
În centrul atenţiei sunt fraţii Toby (Chris Pine) şi Tanner (Ben Foster), transformaţi în răufăcători atunci când o bancă ameninţă să ia ferma familiei. Ca să se răzbune şi să salveze proprietatea, fraţii încep să jefuiască sucursalele băncii, intrând în atenţia rangerilor texani Marcus (Jeff Bridges) şi Alberto (Gil Birmingham). Confruntarea finală îi va satisface şi pe amatorii de violenţă pe marele ecran.

Comedie. Virgin la 40 de ani (2005)
Vineri, 20 iulie, ora 21:05, TV1000
Ideea pentru această comedie a venit de la un virgin de varstă medie cu o fire simpatică – care, prin bunăvoința, dar și prin îndrumările greșite, ale colegilor de muncă, începe o călătorie educațională de neuitat spre scopul final de “a face-o”. Bazată, în cea mai mare parte pe o scenetă pe care a creat-o cu ani în urmă pe când juca în trupa improvizată de comedie Second City, Steve Carell a continuat să reînvie ideea peste ani de zile, încercând diferite forme pentru scenariul despre un bărbat de 40 de ani cu un mare secret.

Acțiune. Faster: Iute ca glonțul (2010)
vineri, 20 iulie, ora 00:00, FilmCafe
După 10 ani petrecuți în închisoare, Driver (Dwayne Johnson) nu mai are decât un scop în viață – să răzbune moartea fratelui său. În timpul unui jaf de bancă eșuat acesta a fost ucis, iar Driver a sfârșit după gratii. Acum Driver este un om liber, care și-a stabilit o listă de ținte, pornind în propria lui misiune de pedeapsă. Pe urmele lui însă se află alți doi oameni – un polițist bătrân (Billy Bob Thornton) care nu mai are decât câteva zile până la pensie și un tânăr pistolar egocentric (Oliver Jackson-Cohen), un artist al crimei, care și-a găsit în sfârșit adversarul pe măsură. Vânătorul însă va deveni la rândul său vânat. Este o cursă pentru moarte de-a lungul căreia misterul ce învăluie moartea fratelui lui se adâncește tot mai mult. Pe parcurs se dezvăluie mai multe detalii care sugerează că lista lui Driver ar putea fi incompletă.

Thriller. The Equalizer (2014)
Sâmbătă, 21 iulie, ora 23:00, AXN
The Equalizer 2 intră vineri, 20 iulie, pe marile noastre ecrane, așa că este un bun moment să revedem filmul original. Robert McCall (Denzel Washington), un bărbat care lucrează la un magazin de materiale de construcţie şi, din cauza insomniilor, citeşte cele mai lăudate cărţi ale literaturii mondiale într-un mic restaurant de cartier deschis non-stop. Aici leagă o prietenie cu Teri (Chloë Grace Moretz), o prostituată adolescentă care visează să devină cântăreaţă, doar că este foarte conştientă că despărţirea de gangsterii ruşi nu va fi uşoară. Când Teri este aproape omorâtă în bătaie după ce refuză un client, Robert ia problema în propriile mâini, dovedind că ascunde o istorie extraordinară.

Istoric/dramă. Pompeii (2014)
Duminică, 22 iulie, ora 20:00, PRO TV
Scenele de luptă în arenă sunt coregrafiate şi regizate ingenios în Pompei 3D, putând mulţumi fanii genului cam pe cât o făcea Gladiatorul, iar iubirea dintre protagoniştii filmului - Milo (Kit Harington), un sclav aruncat în arenă, şi Cassia (Emily Browning), fiica unui negustor influent din Pompei - ar putea rămâne în memoria colectivă pentru că ei sunt figurile pe care le vom asocia de acum înainte cu drama miilor de suflete răpuse de lava vulcanului Vezuviu. Practic, cei patru scenarişi şi regizorul Paul W.S. Anderson au dat chip formelor de piatră contorsionate, rămase de pe urma cataclismului până în zilele noastre. O iubire condamnată unui astfel de destin nu poate fi decât idealizată. Şi realizatorii Titanicului au armonizat povestea individuală a lui Rose şi Jack cu drama miilor de suflete pierdute în apele îngheţate ale Atlanticului de Nord. Au dat chip miilor de anonimi perduţi.

Filme
Persoane