Recomandări TV. Romance și aventuri, thriller și film cu gangsteri

Iată cele mai interesante titluri oferite de canalele de la noi iar pentru programul integral consultați rubrica dedicată de pe Cinemagia

Ziua de luni este a Recomandărilor TV, așa că am selectat cele mai interesante titluri din oferta canalelor de la noi, pe care le prezentăm mai jos. Vă invităm, totodată, să „răsfoiți” rubricile din program dedicate filmelor și, respectiv, serialelor.

Crimă. Live by Night (2016)
Luni, 21 ianuarie, ora 17:55, HBO
Fostul Batman Ben Affleck are rolul principal în drama poliţistă Live by Night, plasată în lumea crimei organizate a Americii anilor 1920. Actriţa Sienna Miller o joacă pe Emma Gould, amanta de origine irlandeză a personajului lui Affleck, un infam gangster al epocii. Personajul lui Affleck este fiul unui ofiţer de poliţie din Boston, unul care şi-a renegat „educaţia severă şi corectă”. Actorul este şi regizor al filmului.

Comedie. Virgin la 40 de ani
Marţi, 22 ianuarie, ora 01:45, TV1000
Succes de casă şi de critică, filmul i-a transformat în celebrităţi mondiale pe Judd Apatow şi Steve Carell. Povestea cvadragenarului Andy Stitzer şi a amuzantelor sale eforturi de a-şi pierde virginitatea a impresionat publicul, iar Institutul American de Film a ales Virgin la 40 de ani printre cele mai bune zece filme ale anului 2005.

Comedie. Sideways (2004)
Miercuri, 23 ianuarie, ora 20:30, Paramount Channel
Această poveste ne arată că, indiferent de cât de mult am greșit, de câte alegeri proaste am făcut în trecut, toate acestea nu ne definesc, căci există întotdeauna speranță pentru viitor. Cu un pic de curaj și încredere în sine, mereu este posibil să trăim fericiți până la adânci bătrâneți. Miles (Paul Giamatti), un scriitor divorțat obsedat de vinuri, se hotărăște să-l invite pe vechiul său prieten și coleg de liceu Jack (Thomas Haden Church), un actor de mâna a doua, să viziteze împreună podgoriile Valea Santa Ynez, cu o săptămână înainte de nunta lui Jack. În scurt timp, Miles și Jack se trezesc “înecați” în vin și femei. Jack se îndrăgoște de o amfitrioană locală  și amenință că anulează nunta. Miles trăiește o romantică aventură cu o chelneriță.

Thriller. The Hunt for Red October (1990)
Joi, 24 ianuarie, ora 21:00, TNT
În ultimii ani ai războiului rece, Ramius (Sean Connery) este comandantul puternicului submarin nuclear Octombrie Roşu, care nu poate fi detectat sub apă, şi despre care se crede că pune la cale un atac împotriva Americii. Subiectul este încercarea căpitanului de submarin nuclear sovietic de a dezerta în SUA, împreună cu unii dintre ofițerii săi.

Romance. Call Me by Your Name (2017)
Vineri, 25 ianuarie, ora 21:30, Cinemax 2
Este fără îndoială unul dintre cele mai romantice filme ale anului trecut şi una dintre cele mai plăcute experienţe cinematografice. „Filmul italianului Luca Guadagnino aduce pe ecran un sentiment care, în această formă şi cu această intensitate, probabil că în ziua de azi nici nu mai e posibil”, scria Cinemagia la data lansării filmului. Este vara anului 1983 şi familia Perlman petrece zilele toride în vila din nordul Italiei. Tatăl, profesor de arheologie, îşi aşteaptă noul stagiar, care îl va ajuta, în următoarele şase săptămâni, cu lucrul pentru următorul studiu academic. Cel mai puţin entuziasmat de venirea americanului Oliver (Armie Hammer) este mezinul familiei, Elio (Timothée Chalamet). „Uzurpatorul”, îl numeşte el pe Oliver, din simplul motiv că trebuie să-i cedeze camera. Dar intrusul arătos şi sigur pe el îi va capta imediat atenţia adolescentului de 17 ani.

Fantasy. Animale fantastice şi unde le poţi găsi (2016)
Duminică, 27 ianuarie, ora 17:50, HBO
Filmul Animale fantastice şi unde le poţi găsi pornește de la o valiză ce ascunde o faună exotică, o adevărată paradă de creaturi ce îi va bucura pe cei mai mici/tineri dintre spectatori și continuă cu investigarea unei prezențe magice întunecate în orașul New York al anilor 1920.
Deși plasat cu decenii înaintea acțiunii din Harry Potter, protagonistul nu este atât de diferit: un tânăr puțin stângaci, însă cu o inimă mare, inteligent și cu stofă de erou, care va combate prin aceleași mijloace vrăjitorești implacabilele forțe ale răului.
Totuși, este primul film Harry Potter plasat într-un mediu urban: până acum, protagonistul evolua undeva în preajma școlii Hogwarts, unde totul invita la magie. De data asta, protagonistul este în mijlocul halucinantului New York al anilor 1920: acei „Roaring twenties”, cu mașini de epocă, femei în ținută „flapper” și cu gangsteri (vrăjitori plus creaturi fantastice).

Meditație filozofică. To the Wonder (2012)
Duminică, 27 ianuarie, ora 22:10, TVR 2
Scris şi regizat de Terrence Malick, este o dramă romantică despre Neil, un bărbat rupt între două iubiri: cea pentru Marina, o femeie din Europa care a venit în SUA ca să fie cu el, şi Jane, o veche dragoste din oraşul de baştină, pe care o reîntâlneşte în prezent. În To the Wonder, Malick explorează cum dragostea şi multiplele ei etape - pasiune, obligaţie, durere, nehotărâre - pot transforma, distruge şi reinventa vieţi.

Serial nou. Avanpostul
Luni, 28 ianuarie, ora 23:00, Diva
Avanpostul (The Outpost) este un nou serial, în premieră în România, care prezintă o lume fantastică la Diva începând de luni, 28 ianuarie, de la 22:00, câte două episoade. Producția americană spune povestea orfanei Talon (interpretată de actrița australiană Jessica Green), singura supraviețuitoare a rasei numite „Blackbloods”. După ce întregul ei sat a fost exterminat de o bandă de mercenari, Talon duce o viață solitară și descoperă că are anumite abilități care o fac mai rapidă, mai puternică și îi permit să se vindece mai repede ca majoritatea oamenilor. După un deceniu, Talon se ascunde chiar sub ochii tiranicului regim al Primului Ordin, dar nu pierde nici o clipă din vedere scopul, acela de a-și răzbuna familia.

Filme
Persoane