Recomandări TV. Subiecte grave alături de fantasy și comedie

Iată o selecţie din oferta de filme a micului ecran

Începutul de săptămână ne îndeamnă la răsfoirea programului TV pentru a bifa cele mai interesante producții programate pe micile ecrane, filme de neratat, captivante prin mesaj, acțiune, fiorii produși telespectatorului și interpretarea actorilor. Iată ce filme vom urmări de luni până duminică. Nu ezitați să consultați programul TV integral sau secțiunile dedicate Filmelor și Serialelor TV.

Animație. Tehran Taboo (2017)
Luni, 19 august, ora 15:50, CineMAX

Lungmetrajul de animație realizat în rotoscopie „Tehran Taboo”, o explorare tandră și amuzantă a ipocriziei și contradicțiilor societății islamice, este difuzat pe micul ecran. O coproducţie germano-austriacă în regia lui Ali Soozandeh, „Teheran Taboo” spune povestea a patru tineri – trei femei din medii sociale diferite și un tânăr muzician – care își intersectează cărările în căutarea comună a libertății și fericirii în Teheran, un oraș plin de restricții și legi religioase care fac ca orice abatere să fie pedepsită draconic. 

SF. Real Steel (2011)
Luni, 19 august, ora 00:15, PRO TV
Charlie (Hugh Jackman) este un fost boxer care, după ce boxul cu pugilişti umani devine depăşit, şi este înlocuit cu cel, mult mai dur, cu roboţi, intră în circuitul de meciuri trăind de pe o zi pe alta cu roboţi vechi şi adesea învinşi. Problemele lui devin şi mai mari când trebuie să aibă grijă de fiul său Max (Dakota Goyo), un puşti foarte înfipt care va reuşi să-i dea viaţa peste cap. După câteva peripeţii în underground-ul luptelor ilegale, cei doi vor reuşi să iasă la suprafaţă cu ajutorul improbabil al unui robot de generaţie veche.

Acțiune. Tomb Raider (2018)
Marţi, 20 august, ora 21:00, CineMAX

Noua producţie Tomb Raider Începutul ne-o prezintă pe Lara în postura de tânără care își câștigă existența din curierat. Refuză să accepte moartea tatălui dispărut și intrarea în posesia averii uriașe a acestuia. Un incident duce la descoperirea de către tânără a bazei secrete de lucru a tatălui ei și a unui mesaj destinat chiar ei. Lumea e pe muchie de cuțit, sub spectrul unui pericol ce ține de domeniul supranaturalului... Croft porneşte într-o expediţie pe coasta Japoniei, în căutarea legendarei insule Yamatai.

Comedie. EuroTrip (2004)
Miercuri, 21 august, ora 20:30, Paramount Channel

Este comedia cu liceeni a anului 2004, iar contextul este american, dar cu un intens parfum european, căci personajele principale fac o călătorie prin mai multe ţări europene. După ce Scott (Scott Mechlowicz) este părăsit de iubită în cel mai umilitor mod cu putinţă (Matt Damon e de vină!), proaspăt absolventul de liceu pleacă în Europa alături de cei mai buni prieteni, toţi având parte de experienţe extreme, cât se poate de sexuale (Lucy Lawless din serialul Xena: Prinţesa războinică arată cât de important e să ştii să citeşti corect în germană) şi cât se poate de hilare pentru spectatorul doritor de entertainment inofensiv.

SF. Midnight Special (2016)
Joi, 22 august, ora 21:40, Film Now

Alton e un băiat de opt ani care are niște abilități extraordinare, însă acestea îl transformă în ținta unei secte de extremiști religioși, conduși de Calvin Meyer. Roy, tatăl lui Alton, este disperat să-și protejeze fiul și încearcă să-l ducă într-o ascunzătoare secretă. Roy e ajutat de complicele său Lucas și de Sarah, fosta soție. Cei patru fugari sunt vânați și de o forță guvernamentală, condusă de Paul Sevier, care vrea de asemenea să folosească abilitățile lui Alton.

Dramă. Captiva (2015)
Vineri, 23 august, ora 20:30, Paramount Channel

Dramă cu luare de ostatici și victime colaterale nevinovate, cu Kate Mara și David Oyelowo capete de afiș. Când Brian Nichols, care fuge de poliție și încearcă cu disperare să-și vadă fiul nou născut, o ia ostatică în propriul ei apartament pe Ashley Smith, o fostă dependentă de amfetamită, ea apelează la ajutorul oferit de o carte inspirațională. În timp ce citește cu voce tare, Ashley și viitorul ei ucigaș își vor modifica destinul. 

Fantasy. Maleficent (2014)
Sâmbătă, 24 august, ora 08:30, Film Now

Maleficent își protejează de bună voie casa, regatul pădurii peste care domnește, și toate creaturile care sălășluiesc aici, dar o trădare mișelească transformă inimă pură a lui Maleficent în stâna de piatră. Condusă de o dorință de răzbunare necontenită și de o pasiune înverșunată de a-și proteja pământul de invadatori, acum răzbunătoarea și nemiloasă Maleficent aruncă un blestem irevocabil asupra copilei nou-născute a regelui oamenilor, Aurora. 

Arte marțiale. Karate Kid (2010)
Duminică, 25 august, ora 18:15, AXN

Dre Parker este un băiețel simpatic din Detroit care încearcă să se descurce într-o țară străină și îndepărtată, China. La început i se întâmplă lucruri rele și simte că nu se poate integra: deși nu o face intenționat, reușește să se pună rău cu niște băieți violenți. Nu are prieteni și nu știe încotro s-o apuce, dar chiar atunci descoperă că omul de serviciu al clădirii unde locuiește, domnul Han, este profesor de kung fu. Mr. Han (Jackie Chan) îl învață kung fu, iar între cei doi se leagă o prietenie specială.

Filme
Persoane