Recomandări TV. Ultimul sezon GoT, mister și crimă

Săptămâna aceasta este difuzat primul episod din finala serialului Urzeala tronurilor, dar și filme mistery, thrillere, SF și cu arte marțiale

Săptămâna 15-21 aprilie aduce pe micul ecran ultimul sezon din extrem de popularul serial fantasy Urzeala tronurilor. Primul episod este difuzat luni și reluat miercuri. Posturile TV programează săptămâna aceasta filme mistery, fantasy, SF și arte marțiale. Consultați rubricile „Filme la TV” și „Seriale TV” pentru oferta completă.

Sezon nou. Serial Game of Thrones
Luni, 15 aprilie, ora 20:00, HBO

Ultimul sezon al popularului serial fantasy Urzeala tronurilor va debuta luni la HBO și pe HBO GO, iar cei mai entuziaști dintre fani au văzut de la prima oră a dimineții primul sezon. O cronică a primului episod poate fi deja citită pe Cinemagia. În urmă cu două săptămâni, Maisie Williams - actriţa care joacă rolul Aryei Stark - declara pentru revista Rolling Stone că există numeroase similarităţi între primul episod al marii finale și sezonul 1. Dacă vă aduceţi aminte de prima serie din Urzeala Tronurilor, veţi realiza că a avut un ritm lent care anticipa o desfăşurare de forţe. Atunci s-au pus bazele unor acţiuni care s-au derulat mai târziu. Sezonul 8 va aduce bătălia epică a celor vii cu armata Regelui Nopții și va arăta cine va rămâne pe mult-râvnitul Tron de fier.

Mistery. A Simple Favor (2018)
Marţi, 16 aprilie, ora 21:30, Film Now

În siajul recentelor Gone Girl (Gillian Flynn) și The Girl on the Train (Paula Hawkins), filmul A Simple Favor reia tema ștergerii spoielii de frumusețe a unei suburbii pentru a descoperi secrete întunecate. Alternând inspirat dezvăluirile şocante, întorsăturile de situaţie şi umorul, A Simple Favor reușește să nu fie previzibil. Blake Lively valorifică și în acest film tipicul emploi de femme fatale cu care ne-a obișnuit; e languroasă, misterioasă, senzuală. De altfel, prima dată când apare pe ecran este filmată în semi- ralenti, de parcă regizorul însuși nu se mai satură să o vadă, iar spectatorul va ajunge să o perceapă ca pe o prezență fantomatică ce îți scapă printre degete. 

SF. Toxic/Dans la brume (2018)
Miercuri, 17 aprilie, ora 18:35, Film Now

Mathieu (Romain Duris, De battre mon coeur s'est arrêté) şi Anna (Olga Kurylenko) au o fiică, pe Sarah (Fantine Harduin), care suferă de o anomalie genetică ce o condamnă să nu părăsească niciodată mediul steril al camerei-capsulă în care locuieşte. Când, după un cutremur, o ceaţă stranie înghite Parisul, asfixiindu-i pe locuitori, cei doi foşti soţi se refugiază la un cuplu de bătrâni care locuieşte la ultimul etaj al imobilului, unde aerul încă mai este respirabil. Regizorul originar din Québec Daniel Roby preferă să nu intre în mulţimea panicată, ci să se centreze pe destinul câtorva personaje. Acestea nu sunt eroii de vocație, obișnuiți ai filmelor de acțiune, și totuși, luptând pentru supraviețuirea lor și a celor dragi, au ceea ce trebuie ca să te țină cu sufletul la gură.

Tot miercuri, TVR 1 programează Passione d'amore (1981), în regia maestrului Ettore Scola, în care îl putem vedea evoluând pe celebrul Jean-Louis Trintignant.

Thriller. The Counselor (2013)
Joi, 18 aprilie, ora 00:30, Pro Cinema

 The Counselor nu îi va dezamăgi pe cei care iubesc atmosfera sumbră marca Cormac McCarthy şi nici pe cei care vor răzbi prin încrengătura deturnărilor suportate de transportul de droguri, ori prin păienjenişul de replici. Putem vorbi de locuri comune cu filmul fraţilor Coen: o disecare lungă a violenţei, cu multă vărsare de sânge, şi cu numeroase descrieri verbale ale violenţei, atmosfera sumbră, destinul implacabil al personajelor, umorul unor replici sau situaţii; pe lângă acestea, o valiza cu bani în No Country for Old Men, un transport de heroină în valoare de 20 de milioane de dolari în The Counselor, plus un personaj misterios, un fel de „recuperator” de neînvins - Chigurh (Javier Bardem) în No Country for Old Men. Cameron Diaz (Malkina) este alternativa feminină a lui Chigurh în The Counselor, mai sexy, dar la fel de letală.

Fantasy. Hellboy II: The Golden Army (2008)
Vineri, 19 aprilie, ora 22:15, Antena 1

Reboot-ul seriei Hellboy rulează pe marile noastre ecrane, cu o nouă distribuție și o nouă echipă creativă, iar pe micul ecran vedem al doilea film al seriei semnate de Guillermo del Toro. „Probabil cel mai spectaculos atu al scenariului (scris in colaborare de del Toro si Mike Mignola, creatorul lui Hellboy) este subiectul inspirat din mitologiile care au stat la baza trilogiei „Stapanul inelelor” a lui Tolkien: elfi, goblini si oameni se confrunta in a doua parte a seriei Hellboy, astfel încât cooptarea lui del Toro pentru cele doua The Hobbit pare extrem de logică”, scria Cinemagia la data lansării filmului pe marile ecrane.

Arte marțiale. The Grandmaster (2013)
Duminică, 21 aprilie, ora 22:10, TVR 2

Povestea lui Ip Man, marele maestru în artele marţiale care şi-a pus amprenta asupra unora dintre cei mai populari campioni şi actori chinezi din toate timpurile, printre ei şi Bruce Lee. Wong Kar-wai se concentrează tangenţial pe tehnicile de luptă şi schimbă ritmul obişnuit al scenelor de luptă, filmând într-un slow motion ce fluidizează totul, dând o senzaţie onirică. Curgerea timpului are un ritm ce sfidează legile cunoscute, fiecare mişcare a maeştrilor pare că se va încheia cu o încremenire pentru a puncta ceva - o privire, sau o întâlnire violentă a corpurilor ce până atunci parcă dansau.

Filme