S-a născut o stea, despre sentimentele ce se ascund sub vălul strălucitor al faimei

Are premiera în cinematografele din ţară pe 19 octombrie

În filmul S-a născut o stea, cu premiera vineri, 19 octombrie, Bradley Cooper şi Lady Gaga îşi unesc talentele şi construiesc povestea lui Jack şi Ally, două firi artistice care se găsesc atât pe scenă, cât şi în viața personală. Evoluţia lor tumultoasă îi poartă prin frumusețea şi durerea unei relații care se zbate să supraviețuiască. 

Producătorul Bill Gerber spune: „aceasta nu e o poveste despre îmbogățirea materială sau un avertisment asupra pericolelor faimei. Este o poveste de dragoste, iar aceasta este viziunea lui Bradley, născută în mare parte din conversațiile pe care le-a purtat cu Stefani (numele real al lui Gaga) despre cine erau ei ca artişti. Nu este în nici un caz o autobiografie, dar acestea sunt lucrurile care au pavat drumul poveştii pe care o spunem”.

Will Fetters, care a lucrat la scenariu alături de Cooper, spune că, pentru el, cheia a fost înțelegerea lumii interioare a acestor personaje – „filmul e despre o mare iubire între doi oameni imperfecți, cu traiectorii diferite în viață, care se găsesc unul pe celălalt. Prin intermediul lor, m-am găsit pe mine, dorindu-mi să explorez sentimentele umane simple care se ascund sub toată această faimă şi strălucire. De ce suntem fascinați de celebrități şi în ce fel percep ei această fascinație a noastră? Ce efect are asupra lor?”

Filmul dezvăluie ce înseamnă să fii o vedetă consacrată şi una la început de drum, în ziua de azi.

Cvadruplul nominalizat la Oscar Bradley Cooper îşi face debutul regizoral cu acest film, jucând în acelaşi timp alături de superstarul muzical Lady Gaga, în primul ei rol principal dintr-o producție cinematografică. Cooper îl interpretează pe popularul muzician Jackson Maine, care o descoperă pe artista Ally şi de care se îndrăgosteşte. Ea renunțase la visul ei de a deveni o cântăreață de succes, până îl întâlneşte pe Jack, care observă imediat talentul ei.

Punându-şi propria amprentă asupra acestei poveşti prin abordarea lui, regizorul/scenaristul Bradley Cooper a încercat să creeze ceva care să rezoneze cu atemporala natură a sentimentului şi eşecului uman, într-un amestec cu diversitatea lumii muzicale de astăzi. În film, o impresionantă coloană sonoră, compusă din cântece originale, relevă fiecare emoție, iar filmarea captează fiecare privire şi fiecare atingere.

Nu am gândit niciodată: „Cum îl fac original?” Pur şi simplu am ştiut că trebuie să-l fac autentic pentru a putea spune povestea pe care voiam să o zic, spune Cooper, care a şi produs filmul. În film, filosofia lui Maine are scopul de a o încuraja pe artista ingenuă să se expună luminii reflectoarelor, la propriu şi la figurat. Acesta ar putea fi şi felul lui Cooper de a dezvălui cu subtilitate, prin intermediul personajului său, de ce această poveste l-a motivat să-şi încerce abilitățile şi în spatele camerei.

De asemenea, a colaborat la compunerea unei părți din muzica filmului, pe care a interpretat-o alături de Lady Gaga, care, la rândul ei, a compus. Pe lângă rolul lui Ally, Gaga – care a câştigat aprecieri la Oscar pentru cântecul Til It Happens to You din filmul The Hunting Ground— interpretează şi cântece originale în film, alături de Cooper, cântece compuse împreună cu câțiva alți artişti, printre care Lukas Nelson, Jason Isbell şi Mark Ronson. Muzica este originală, iar partea vocală a fost înregistrată live în timpul filmărilor.

Pentru a arăta uimitoarea natură a faptului de a te afla printre cei mai faimoşi artişti muzicali, care cânta în arene din întreaga lume pentru zeci de mii de fani, producătorii au filmat în locuri consacrate cum ar fi Greek Theater din Los Angeles, The Forum şi The Shrine Auditorium şi pe scenele festivalurilor muzicale Coachella şi Stagecoach, şi, de asemenea, la Saturday Night Live. Cooper a apelat la apreciatul cineast Matthew Libatique pentru a capta atât intimitatea cât şi spectacolul lumii lui Jack şi Ally, la designerul de producție Karen Murphy şi designerul de costum Erin Benach, pentru a o aduce la viață.

Cooper s-a înconjurat cu o distribuție la fel de impresionantă. Pe lângă Gaga, i-a adus pe Sam Elliott, Dave Chappelle şi Andrew Dice Clay, pentru a interpreta roluri cheie în înțelegerea lui Jack şi a lui Ally, cine sunt si de unde vin ei, împreună cu Anthony Ramos în rolul amicului lui Ally, şi Rafi Gavron  în rolul managerului care o îndreaptă către un viitor strălucitor.

 

Filme
Persoane