Superman şi Lois: părinţii sunt adevăraţii supereroi

Serialul disponibil pe HBO GO arată cele două personaje într-o ipostază nouă

L-am văzut pe Superman în acţiune de atâtea ori, dar în Superman and Lois, serialul disponibil pe HBO GO, îl vedem într-o nouă postură. Da, supereroul poate zbura şi ridica pe umeri un pod gigantic, dar poate face el faţă toanelor, nesiguranţei şi nevoii de afecţiune ale unui adolescent? Serialul Superman şi Lois reimaginează eroul, secondat de descurcăreaţa jurnalistă Lois Lane, în postura de părinte care nu luptă doar împotriva vreunui villain feroce, ci şi pentru bunăstarea fizică şi mintală a celor doi fii adolescenţi...

După ce am întâlnit cele două personaje interpretate de Tyler Hoechlin şi Elizabeth Tulloch în celelalte seriale create de Greg Berlanti şi inspirate de benzile desenate DC Comics, iată că cei doi soţi sunt în centrul atenţiei în Superman şi Lois, iar alături de ei îşi fac apariţia şi fiii Jordan (Alex Garfin) şi Jonathan (Jordan Elsass). Amândoi elevi - primul inadaptat şi reticent, al doilea popular şi gata să devină starul echipei de fotbal american a liceului - Jordan şi Jonathan vor deveni principalul motor al serialului, prezenţa lor fiind aproape la fel de consistentă ca cea a personajelor titulare.

Totul începe când Clark şi Lois, conştienţi că vieţile lor duble afectează întreaga familie, decid să lase violentul Metropolis în urmă şi să se stabilească la ferma familiei Kent din Smallville. Evident, decizia nu le cade deloc bine celor doi adolescenţi, care se văd nevoiţi să o ia de la capăt în aparent neofertantul orăşel din mijlocul lanurilor de porumb din Kansas, dar curând vom vedea că lucrurile nu stau chiar aşa. Şi, dacă mutarea provoacă tensiuni consistente în familie, descoperirea că tatăl lor este popularul Superman va ameninţa şi mai abitir liniştea clanului Kent.

Este ceva foarte ataşant în a-l vedea pe Superman, supereroul în stare să înconjoare Pământul în zbor, neputincios şi complet depăşit în faţa unei crize de furie a vreunuia din fiii săi. Provocările vieţii de părinte (şi sugestia că orice superputere păleşte în faţa calităţilor unui părinte dedicat) sunt o temă perenă în noul serial, ele fiind adesea mai interesante decât neîncetatele aventuri supereroice ale personajelor.

Pe lângă provocările obişnuite - inclusiv un villain care îi cunoaşte în detaliu pe Clark şi Lois şi le ştie toate punctele nevralgice, serialul este conceput ca o odă dedicată părinţilor, arătând cât de importante sunt atenţia, sfaturile şi sentimentul de siguranţă pe care aceştia le pot oferi copiilor lor. Superputerile de tot felul pălesc în faţa puterii lor de a proteja, de a-i face pe cei mai mici membrii ai familiei să se descopere şi să se accepte, pare să sugereze serialul şi am spune că, vizionat împreună de mai multe generaţii ale unui familii, Superman şi Lois poate ridica la fileu teme interesante de discuţie.

Un alt aspect ofertant este faptul că Clark şi Lois îşi împart egal sarcinile, personajul feminin nefiind doar un accesoriu. Da, poate că Lois trebuie să fie perfect machiată pentru a savura un pahar de vin pe prispa fermei din mijlocul lanurilor de porumb, dar totul devine mai interesant după ce jurnalista descoperă că Morgan Edge (Adam Rayner), mogulul care a concediat-o de la ziarul Daily Planet, are planuri sumbre ce vizează noul ei cămin, Smallville.

Superman şi Lois este disponibil pe HBO GO.

Filme
Persoane