The Matrix Resurrections este „un film frumos și straniu, nu o simplă continuare”, spune scenaristul

„Cu siguranță nu este încă un sequel, ci un film de sine stătător care, totuși, cuprinde cele trei Matrix anterioare, în mod ingenios”, mai spune David Mitchell

Cum publicul mai are numai o lună până la mult-așteptata premieră a lui The Matrix Resurrections, programată la noi pe 24 decembrie, unul dintre scenariștii filmului - David Mitchell - a aruncat publicului o momeală: într-un interviu recent, Mitchell declara că următorul film din serie, al patrulea, din seria SF, „nu este o reciclare a filmelor anterioare, nici o simplă continuare”, în contextul în care producătorii încearcă să schimbe „regula blockbusterelor”.

„Am văzut filmul în septembrie, la Berlin. Este bun. Nu pot să vă spun despre ce e filmul, dar pot să vă spun despre ceea ce nu este. Cu siguranță nu este încă un sequel, ci un film de sine stătător care, totuși, cuprinde cele trei Matrix anterioare, în mod ingenios. Este un film frumos și straniu. Reușește un număr de lucruri pe care nu le vedem de obicei în filmele de acțiune, ceea ce înseamnă că schimbă regulile blockbusterelor”.

Deși detaliile acțiunii sunt deocamdată secrete, trailerul oficial dă de înțeles că The Matrix Resurrections îl are în centru tot pe Neo (Keanu Reeves), posibil captiv în varianta mai nouă a Matricii, unde se află și Trinity (Carrie Anne Moss) și varianta mai tânără a lui Morpheus (Yahya Abdul-Mateen II).

„La douăzeci de ani după primul film, seria care a devenit un reper al culturii pop la începutul secolului se întoarce pentru o continuare a filmului inițial. Matricea rămâne un simbol al momentului și a schimbat modul în care privim filmele în general. Cu acțiunea care schimbă regulile jocului și cu efectele speciale vizuale, The Matrix a deschis drumul pentru un întreg gen de filme”, se vede în sinopsisul oficial.

The Matrix Resurrections îi readuce alături pe regizoarea Lana Wachowski și actorii inițiali Keanu Reeves și Carrie-Anne Moss, alături de Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman), Jessica Henwick (Star Wars: Episode VII – The Force Awakens), Jonathan Groff (Mindhunter), Neil Patrick Harris (Gone Girl), Priyanka Chopra Jonas (Quantico), Christina Ricci (The Addams Family), Telma Hopkins (Dead to Me), Eréndira Ibarra (Sense8), Toby Onwumere (Empire), Max Riemelt (Sense8), Brian J. Smith (Treadstone), și Jada Pinkett Smith (Angel Has Fallen).

Filme