Tom Holland, „băgat pe gât” studiourilor pentru rolul Spider-Man

Frații Russo au insistat mult pe lângă Sony să îl distribuie pe Tom Holland în rolul lui Spider-Man

Se pare că Tom Holland a avut de dus o luptă grea pentru a ajunge să fie Spiderman. Regizorii lui Captain America: Civil War Anthony și Joe Russo relatează că au avut de dus o luptă cu Sony, care deține drepturile pentru Spider-Man, pentru a-l distribui pe actorul din Cherry în rolul lui Peter Parker.

Chiar dacă regizorii și președintele Marvel, Kevin Feige, erau entuziasmați de implicarea lui Holland, studiourile erau mai sceptice. „Am discutat cu Feige despre Holland și s-a entuziasmat, apoi am mers la studiourile Sony...”, relatează Joe Russo într-un interviu. „Și au reacționat cam așa: Hai să ne mai gândim puțin”. Putem spune că am avut de-a face cu rezistența studiourilor Sony la propunerea noastră. Așa că l-am susținut pe Holland, l-am susținut, l-am susținut, și am insistat în proiectul nostru de a-l băga pe gât studiourilor care dețin drepturile de autor asupra filmului.

„Situația s-a încins, iar Sony tot erau nehotărâți”

Joe Russo adaugă că studiourile ezitau în a le da control asupra lui Spider-Man, și erau „prudente vizavi de a le încredința ceva care putea să îi coste sute de milioane de dolari, dacă nu miliarde de dolari”. Prudența studiourilor Sony se manifesta așa: „Le dăm pe datorie? Sau le dăm pentru a-i lăsa se reinventeze într-un mod care creează pentru noi valoare adăugată?”, a continuat. Sony ar fi fost sceptici despre distribuirea unui actor atât de tânăr precum Holland în rolul eroului pe pânză de păianjen (Holland avea numai 19 ani atunci când a fost distribuit). „A fost prima dată când rolul lui Spider-Man a fost jucat de un actor cu adevărat adolescent, nu?”, relata Anthony Russo.

„Ceea ce era foarte important pentru noi; era o anume neliniște vizibilă legată de distribuirea unui puști...”

Așa cum își aduce aminte Joe Russo, a fost proba lui Holland cu Robert Downey Jr. , deja legendară, cea care i-a adus în cele din urmă rolul.

Așa cum își amintea Holland pentru Entertainment Weekly în 2015: „Robert m-a luat deoparte și mi-a spus `Uite, îmi aduc aminte de proba pentru Iron Man. Mi-am adus aminte cât eram de terorizat. Gândește-te la această audiție ca la o probă. Nu e nimic înspăimântător. Dacă greșești, o dăm din nou. Fără presiune`. Însă un pic m-am simțit sub presiune. Însă a fost bine și m-a susținut, și pentru că mi-a spus că a trecut prin ceea ce am trecut eu, m-a ajutat să mă relaxez.”

„Am fost neobosiți în efortul de a-l băga pe gât studiourilor”, a relatat Joe Russo pentru publicația GQ.

Holland, care are în prezent în lucru cel de-al treilea film Spider-Man de la MCU, No Way Home, pregătit pentru premieră pe 17 decembrie, a făcut de asemenea echipă cu frații Russo pentru noua lor dramă Cherry, care apare în sălile de cinema și va avea premiera pe Apple TV+ pe 12 martie.

„Eram îngrijorat: Cum vor trece acești oameni de la cel mai mare film al tuturor timpurilor la un film mic precum acesta?”, relata actorul pentru EW. „Însă, dacă privesc retrospectiv, a fost filmul meu preferat dintre toate cele la care am lucrat”.

Filme
Persoane