Netflix
×
Utilizator
×

Unele dintre cele mai așteptate filme ale lui 2021, la Festivalul de Film de la Veneția

Alexander Nanău, regizorul documentarului Colectiv, se află printre membrii juriului

Cea de-a 78-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția urmează să aibă loc între 1 și 11 septembrie, iar selecția de anul acesta cuprinde unele dintre cele mai așteptate filme ale lui 2021, inclusiv horror-ul lui Edgar Wright - Last Night in Soho, filmul de epocă al lui Ridley Scott - The Last Duel și drama lui Pablo Larraín - Spencer. Alexander Nanau, regizorul documentarului Colectiv, se află printre membrii juriului care va acorda Leul de Aur.

Drama Spencer, despre viața prințesei Diana, urmează - de asemenea - să aibă premiera la Festivalul de Film de la Veneția. Plasat în timp în decursul unui singur weekend din 1991, Spencer surprinde momentul deciziei Dianei de a pune punct căsătoriei cu Charles, Prințul de Wales. Regizorul Pablo Larraín a surprins pozitiv cu biopic-ul său din 2016 Jackie, așa că așteptările sunt mari legate de filmul despre celebra Prințesă.

În afară de cele deja pomenite, Parallel Mothers va deschide festivalul, care va aduce în laguna din nordul Italiei și filmul Dune a lui Denis Villeneuve și filmul lui David Gordon Green, Halloween Kills.

Festivitatea va aduce și debutul regizoral al lui Maggie Gyllenhaal - The Lost Daughter, cu Olivia Colman, cu Dakota Johnson, cu Jessie Buckley și cu Ana Lily Amirpour (A Girl Walks Home Alone At Night), apoi Mona Lisa And The Blood Moon, un film fantasy cu Kate Hudson în rolul unei fete cu superputeri care scapă dintr-o clinică psihiatrică.

Filme
Persoane