Două lozuri, episodul 9. Dinel se răzgândește în legătură cu Dacia

Spectatorii comediei cu Boguţă, Bucur şi Papadopol pot câştiga un premiu „simbol naţional”. Si multe altele...

Comedia românească „Două lozuri” a fost selectată să participe la cea de-a 57-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Salonic în cadrul secțiunii „Balkan Survey”, unde a fost invitată să participe alături de alte trei lungmetraje românești: „Sieranevada” de Cristi Puiu, „Câini” de Bogdan Mirică și „Inimi Cicatrizate” de Radu Jude. Filmul va fi proiectat în datele de 8 și 10 noiembrie în prezența actorului Alexandru Papadopol, a regizorului Paul Negoescu și a directorului de imagine Ana Drăghici. Participarea echipei la festival are loc cu sprijinul Institutului Cultural Român din Istanbul.

Astăzi puteți urmări în exclusivitate pe Cinemagia ultimul episod din seria de sketchuri în care Dorian Boguţă, Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol scot la concurs o Dacia de colecție. Complet recondiţionată în atelierul Custom Cars, Dacia 1300 în mantie neagră, este garantat gata să bucure un participant la concurs care s-a înscris pe pagina www.douălozuri.ro şi a păstrat biletul care atestă că a văzut filmul la cinema. Filmul spune povestea comică a trei bărbați dintr-un mic orășel de provincie care câștigă marele premiu la loto, însă nu după mult timp, biletul câștigător nu mai e de găsit, așa că cei trei sunt nevoiți să pornească într-o călătorie ca să-l recupereze.

Inspirat de nuvela lui I. L. Caragiale, „Două Loturi”, filmul a fost lansat în cinematografe pe 7 octombrie și, în două săptămâni de la lansare, a fost văzut de mai bine de 83.000 de oameni, devenind unul dintre cele mai de succes filme românești din ultimii ani. Dorian Boguţă, Dragoş Bucur şi Alexandru Papadopol joacă rolurile a trei prieteni dintr-un oraş de provincie porniţi într-o aventură demarată de un bilet câştigător la Loto 6/49.