O nouă teorie în Urzeala Tronurilor: cine e, de fapt, sora lui Jon Snow?

Două nume candidează: una este însăși Daenerys Targaryen, născută la Dragonstone în timpul unei furtuni

Un nou zvon care face vâlvă printre fani săptămâna aceasta completează părerile fanilor despre adevărata origine a lui Jon Snow.

La ora actuală, mulți dintre cititorii cărții lui George R.R. Martin, A Song of Ice and Fire, au ajuns să creadă că Jon Stark nu ar fi copilul natural al lui Ned Stark, de pe când acesta se lupta cot la cot cu Robert Baratheon, ci ar fi nepotul acestui, fiul Lyannei Stark și a lui Rhaegar Targaryen. În această variantă, Ned își dovedește până la capăt onoarea, sacrificându-și propria reputație pentru a-și crește nepotul ca pe un presupus fiu nelegitim, la cererea surorii sale aflate pe moarte.

Mai există o altă combinație de teorii, a la Star Wars, cum că ar mai fi existat încă un copil, iar cei doi ar fi fost separați la naștere, și două nume candidează: una este însăși Daenerys Targaryen, născută la Dragonstone în timpul unei furtuni (de unde numele Daenerys Stormborn), după care ar fi fost crescută alături de fratele ei Viserys. Poate că ea și Jon Snow sunt frate și soră, nu nepot și mătușă.

Există și a doua variantă, care capătă credibilitate: Meera Reed. Da, chiar fata aceea care călătorește cu Bran Stark la nord de Zid. Tatăl Meerei, Howland Reed, era - alături de Ned Stark - alături de Lyanna atunci când năștea, ceea ce dă credibilitate ideii.

Unele predicții despre Sezonul 6 susțin că ar exista un flashback cu scena când Lyanna Stark naște, iar cei doi copii ar fi un băiețel și o fetiță, iar cei doi bărbați, Ned Stark și Howland Reed, ar fi luat fiecare să crească pe câte unul din cei doi copii. În orice caz, data de naștere se potrivește pentru ambele personaje, Jon și Meera (283 AC), și este anul morții Lyannei. În schimb, Daenerys este născută în 284.

În orice caz, pe forumurile fanilor Urzelii Tronurilor circulă mai multe zvonuri de acest fel.

Galerie poze
Filme