Premierele lunii februarie 2015

Află cele mai interesante titluri din oferta cinematografelor!

Ne aşteaptă patru weekenduri cu 19 premiere, o treime dintre ele lansându-se în ultimul şi cel mai bogat weekend al lunii. Pe lângă blockbustere de la Hollywood, avem o bogată ofertă de filme nominalizate la Oscar sau premiate la marile festivaluri ale anului trecut. Coordonata principală a lunii? Relaţiile încercate, temă foarte în ton cu tot mai aşteptate Zi a Îndrăgostiţilor. Află-ne mai jos recomandările.

6 februarie
Jupiter Ascending/Ascensiunea lui Jupiter
Chiar dacă amânarea cu mai bine de o jumătate de an a noului film al fraţilor Wachowski pune sub semnul întrebării încrederea producătorilor în potenţialul său de public, ştim sigur că Ascensiunea lui Jupiter va oferi măcar câteva cadre şi efecte speciale de neuitat. Povestea lui Jupiter (Mila Kunis), simplă femeie de serviciu pe Terra prinsă într-un complot universal ce ne-ar putea nimic întreaga planetă. Cu ajutorul unui războinic interplanetar (Channing Tatum) Jupiter va trebui să lupte pentru propriul viitor, dar şi pentru cel al întregii rase umane.

Weekend-ul mai vine cu Boyhood/12 ani de copilărie, filmul de şase ori nominalizat la Oscar al lui Richard Linklater (o cronică aici, iar aici o analiză a motivelor pentru care Birdman ar putea să-i fure lui Boyhood Oscarul pentru Cel mai bun film). Mai vedem Whiplash, povestea de cinci ori nominalizată la Oscar a încercatei relaţii dintre un basist promiţător (Miles Teller) şi profesorul său (J.K. Simmons) gata de orice pentru a-l face să-şi atingă nivelul maxim al talentului, dar şi The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water/SpongeBob: Aventuri pe uscat 3D. Cinema-ul european este reprezentat de producţia franceză Un beau dimanche/O duminică frumoasă, dar şi filmul italian premiat la Cannes Le meraviglie/Minuni.

13 februarie
Fifty Shades of Grey/Cincizeci de umbre ale lui Grey
Sincronizarea cu Ziua îndrăgostiţilor va ajuta din plin premiera aşteptatei ecranizări. Poate părea neintuitiv să o spunem, dar s-ar putea ca spectatorii să fie la fel de mulţumiţi ca şi spectatoarele de o eventuală vizită la cinema. Ele vor admira povestea de dragoste dintre timida studentă Anastasia Steele (Dakota Johnson) şi bogatul om de afaceri Christian Grey (Jamie Dornan), iar ei vor aştepta scenele care au făcut ca filmul să primească în SUA ratingul R pentru... "comportament neobişnuit". Nu există îndoială că Fifty va deveni cel mai popular film al lunii februarie în România, dar ne întrebăm dacă atracţia exercitată de el va fi şi la noi la fel de mare ca în Statele Unite sau Marea Britanie, unde trilogia lui E.L. James a fost devorată de cititoare.

Pe 13 februarie îl revedem pe Colin Firth într-o comedie de acţiune care ar putea fi mult mai spectaculoasă decât lasă trailerele să se creadă, Kingsman: The Secret Service/Kingsman: Serviciul secret. Vom mai vedea drama de familie Wish I Was Here/Rolul vieţii mele, dar şi Stockholm, o producţie independentă spaniolă care a câştigat marele trofeu la ediţia din 2014 a festivalului Transilvania.

20 februarie
The Theory of Everything/Teoria întregului
Nominalizat la cinci Oscaruri, filmul i-ar putea aduce o statuetă lui Eddie Redmayne pentru complexul rol al fizicianului Stephen Hawking. Regizat de James Marsh, biopicul explorează relaţia dintre genialul om de ştiinţă şi Jane (Felicity Jones), cea care îi va deveni soţie, dar şi lupta cu necruţătoarea maladie ce îi va imobiliza trupul...

Din 20 februarie ne speriem cu The Woman in Black 2: Angel of Death/Femeia în negru 2: Îngerul Morţii, continuarea succesului de acum câţiva ani cu Daniel Radcliffe în rolul principal, şi vedem şi producţia maghiară premiată la Cannes White God/Oraşul câinilor.

27 februarie
Big Eyes
Deşi era considerat ca având potenţial de Oscar, filmul biografic al lui Tim Burton nu a reuşit să primească nicio nominalizare. Asta nu îl face mai puţin interesant, pentru că Burton se îndepărtează de teritoriul "ciudăţeniilor" explorat atâta timp în cariera sa şi ne arată povestea unui cuplu care a făcut vâlvă în anii '50, Margaret (Amy Adams) şi Walter Keane (Christoph Waltz). Ea picta portrete cu ochi gigantici, el le semna şi le vindea, lansând o modă ce a influenţat imens de multe gospodării americane în acea perioadă. O poveste relevantă pentru rolul femeii în societatea epocii.

Pe 27 februarie se lansează şi De ce eu?, thrillerul politic al lui Tudor Giurgiu care va avea premiera mondială în cadrul secţiunii Panorama a festivalului de la Berlin. Mai vedem comedia romantică Focus, în care Margot Robbie şi Will Smith interpretează doi escroci care ar putea avea o relaţie dacă nu s-ar afla în competiţie, horror-ul The Lazarus Effect/Efectul Lazarus, cu o Olivia Wilde revenită din morţi, animaţia Shaun the Sheep şi revenirea în atenţia amatorilor de cinema a lui Jennifer Lopez, pe ecrane cu thrillerul The Boy Next Door/Băiatul din vecini.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră a lui februarie?

Filme