Premierele săptămânii 28 octombrie - 3 noiembrie 2016

Află ce-i de văzut săptămâna aceasta pe marile ecrane!

Este weekend-ul de Halloween, iar cinematografele au pregătit, pe lângă programarea a două horror-uri, evenimente speciale şi maratoane cu filme de gen. Pentru cei nepasionaţi de această sărbătoare importată din SUA, acest sfârşit de săptămâna mai oferă un film de acţiune cu Ben Affleck, comedie româno-moldovenească, dar şi o animaţie multipremiată. Iată mai jos recomandările noastre.

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

The Accountant: Cifre periculoase
Cu Ben Affleck în rolul unui matematician autist expert în contabilitate, thrillerul lui Gavin O'Conner arată că cea mai previzibilă profesie poate deveni extrem de periculoasă, în funcţie de aptitudinile contabilului respectiv. Legăturile eroului, Chris Wolff, cu o organizaţie criminală ne poartă spectaculos de partea greşită a legii. The Accountant a fost lăudat pentru interpretarea foarte bună a lui Affleck, dar şi pentru jocul de-a şoarecele şi pisica dintre Wolff şi Ray King (J.K. Simmons), liderul corpului de control al Trezoreriei, hotărât să-l bage pe erou după gratii.

Ouija/Ouija: Origin of Evil
Primit foarte bine de critică pentru modul cum reuşeşte să îmbină elemente emblematice ale genului precum casa bântuită şi ritualurile de exorcizare, Ouija beneficiază şi de un protagonist copil foarte eficient în a speria spectatorii. Viaţa unei mame singure, care câştigă un ban în plus prefăcându-se, în faţa unor clienţi creduli, că poate contacta lumea de dincolo, se transformă într-un adevărat coşmar atunci când aceasta include în arsenalul ei de escrocherii o tablă ouija. Un spirit cumplit găseşte astfel o cale spre lumea noastră şi o foloseşte pe mezina familiei pentru a provoca prăpăd în viaţa familiei. Sincronizarea cu Halloween-ul ar putea transforma acest horror într-un adevărat succes de casă.

Afacerea Est
După sensibilul La limita de jos a cerului, regizorul moldovean Igor Cobileanski revine la tonul comic care l-a făcut celebru şi ne oferă Afacerea Est, o explorare amuzantă a iniţiativelor dubioase ale unui bărbat din Republica Moldova, Marian (Constantin Puşcaşu), a cărui sensibilitate se va lovi de realitatea financiară crudă atunci când vrea s-o convingă pe aleasa inimii, trupeşa Veronica, să-l ia de bărbat. Pentru a face rost de bani, Marian acceptă să fie vioara a doua într-un parteneriat cu oportunistul Pedro (Ion Săpdaru), pe care îl însoţeşte într-un adevărat voiaj al învârtelilor dubioase prin întreaga ţară. Apreciat la festivalul Transilvania, Afacerea Est îşi va face debutul internaţional în competiţia oficială a festivalului de la Tallinn.

Camera terorii/The Disappointments Room
Frumoasa Kate Beckinsale revine în atenţie în acest horror despre Dana, o femeie cu un trecut încercat, care crede că mutarea alături de fiul ei, David, într-un conac din mediul rural îi va schimba viaţa în bine. Fascinată de impozanta casă şi de domeniul din jurul ei, Dana nu va întârzia să observe că o cameră din pod nu este inclusă în planul clădirii, iar o serie de evenimente inexplicabile o vor îndemna să creadă că sursa lor este exact această cameră misterioasă. Deschiderea uşii va avea consecinţe teribile, dezvăluind un secret cumplit al foştilor ocupanţi ai casei, dar eliberând şi un pericol de moarte pentru Dana şi David.

Băiatul Fantomă/Phantom boy
Un adevărat hit la Anim'est, Kinodiseea şi festivalul Transilvania, această extrem de apreciată animaţie realizată în Franţa îl are în centrul atenţiei pe poliţistul Alex, rănit de un personaj misterios cu faţa desfigurată. Imobilizat în spital, Alex îl întâlneşte pe Léo, un pacient în vârstă de 11 ani cu abilitatea de a-şi părăsi corpul. Băiatul poate zbura şi trece prin ziduri ca o fantomă, nevăzut de nimeni. Cum gangsterul desfigurat ameninţă oraşul, Alex hotărăşte să termine investigaţia: faptul că nu poate părăsi spitalul nu mai contează, pentru că îl are pe Léo drept ochi şi picioare.

Ce film vezi weekend-ul acesta la cinema?