Premierele săptămânii 31 iulie - 6 august 2015

Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Două filme foarte diferite ne aşteaptă de vineri pe marile ecrane. Amatorii de acţiune îl vor admira pe Tom Cruise revenind în rolul celui mai profitabil personaj văzut vreodată pe ecran, Ethan Hunt, în timp ce fanii cinema-ului european se pot reîntâlni cu regizoarea daneză câştigătoare de Oscar Susanne Bier şi povestea ei despre poliţişti care au dificultăţi în a face deosebirea între bine şi rău. Iată mai jos recomandările noastre!

Poţi consulta pe site programul proiecţiilor pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Mission: Impossible - Rogue Nation/Misiune: Imposibilă. Naţiunea secretă
Cel de-al cincilea film al seriei care debuta în 1996 (cu Ion Caramitru şi Marcel Iureş pe generic) merită din plin o vizită la cinema şi un ecran cât mai mare, pentru că oferă spectatorului o adevărată simfonie de efecte speciale şi cascadorii. Ethan Hunt are parte de probabil de cea mai mare miză a carierei: organizaţia sa este scoasă din legalitate şi, fără resurse şi bani, trebuie să deconspire Sindicatul, un grup terorist global.

Faptul că Hunt scapă ca prin minune din toate capcanele (un exemplu: agentul aleargă într-un gang îngust şi drept măturat de rafale de mitralieră) este un minus de verosimilitate al scenariului, dar măcar acesta face efortul să explice fabulosul noroc al eroului. Pe lângă combinaţia spectaculoasă de urmăriri şi lupte corp la corp, MI5 oferă şi o protagonistă feminină foarte interesantă (Rebecca Ferguson), dar şi un antagonist care face toţi banii (Sean Harris).

O cronică a filmului aici.

A doua şansă/A Second Chance/En chance til
Susanne Bier este unul din cele mai cunoscute nume ale cinema-ului european (o comedie romantică pe care o recomandăm călduros este Love Is All You Need/Te iubesc oricum), iar Nikolaj Coster-Waldau nu se află cu mult în urmă, datorită rolului lui Jaime Lannister din megahitul HBO Urzeala tronurilor. În A doua şansă Coster-Waldau îl interpretează pe Andreas, un poliţist care-şi scoate din belele partenerul, pe Simon (Ulrich Thomsen), acesta aflându-se în derivă după divorţ. Dar este oare Simon veriga slabă în această poveste despre cât de mult rău poţi face atunci când nu îţi doreşti decât să faci bine?

Ce film vei vedea la cinema în acest weekend?

Filme
Persoane