Un avion din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a amerizat forțat în Golful Mexic

Filmul USS Indianapolis: Men of Courage, cu Nicholas Cage, se va lansa în America pe 30 mai 2016

Producţia filmului USS Indianapolis a fost amânată odată cu avarierea unui avion de epocă. Cei aflaţi la plajă pe Orange Beach (coasta Golfului Mexic a statului Alabama) au văzut o privelişte ieşită din comun, atunci când un avion de epocă PBY, din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a aterizat forţat pe litoral, în plin flux.

Incidentul, fără victime, a avut loc în timpul filmărilor pentru USS Indianapolis: Men of Courage, cu Nicholas Cage, Thomas Jane, Matt Lanter şi Tom Sizemore. Filmările au fost sistate temporar, în timp ce s-a încercat salvarea avionului care în cele din urmă a fost distrus în timpul acţiunii de recuperare.

Filmul, în regia lui Mario Van Peebles, are ca subiect unul dintre cele mai tragice episoade din istoria marinei americane, în care o navă de război a fost torpilată de un submarin japonez şi circa 900 de oameni şi-au pierdut viaţa, dintre care 600 de oameni au supravieţuit scufundării iniţiale pentru a muri din cauza deshidratării,a efortului şi atacurilor rechinilor.

Cage joacă rolul căpitanului, Charles Butler McVay III, judecat pentru neglijenţă şi considerat de mulţi autorul moral al incidentului (personajul real avea să se sinucidă peste mai mulţi ani, deşi o anchetă ulterioară l-a dezvinovăţit după mulţi ani).

Thomas Jane joacă rolul locotenentului Adrian Marks, a cărui avion PBY, identic cu cel utilizat la filmări, a jucat un rol esenţial în salvarea celor peste 300 de supravieţuitori ai navei, în iulie 1945, în Marea Filipinelor. Un alt proiect, intitulat USS Indianapolis, realizat de Robert Downey Jr. şi Susan Downey a fost pregătit la Warner Bros., în regia lui Tate Taylor şi în scenariul lui Mike Jones.