×
Utilizator
×
Biografie

Absolventă a liceului Dinu Lipatti din București, Adela a studiat arta teatrală.

A ajuns în atenția publicului larg prin intermediul telenovelei "Numai iubirea". La scurt timp după aceea, a devenit protagonista telenovelei "Lacrimi de iubire", difuzată pe postul de televiziune ACASĂ. În timpul filmărilor la această producție, Adela a înregistat și primului său album de muzică. Albumul Lacrimi de iubire cuprinde nouă piese și două remix-uri, piese la care Adela a colaborat cu compozitorii Florin Grozea (Hi-Q), Laurențiu Duță (3 Sud-Est), Ionuț Radu (Praf în ochi) și Florin Sever. Stilul abordat de Adela pe acest album este un pop lent, de "stare", cu influențe dance și latino (No me ensenaste - cu care Adela a cucerit publicul prezent la turneul național Numai iubirea), însă majoritatea pieselor sunt balade.
În anul 2006, Adela Popescu devine protagonista unei noi telenovele - "Iubire ca în filme". În această producție interpretează rolul Ionei, o tânără de 23 de ani care trebuie să facă față unui număr foarte mare de responsabilități.
În 2008 a jucat, în Războiul Sexelor, rolul Patriciei Voinescu. Din toamna anului 2008 a putut fi văzută în telenovela "Îngerașii". În 2009 face un rol apreciat în lungmetrajul lui Stere Gulea, Week-end cu mama.
In anul 2010 da viata personajului Carmen din Iubire si Onoare.
Este foarte atașată de familia ei și respectă tradiția sărbătorilor petrecute în familie. Are doi frați, Călin și Bogdan.

Regizori preferați: Sergiu Nicolaescu, Martin Scorsese.
Actori preferați: Brad Pitt, Richard Gere, Travolta.
Actrițe preferate: Julia Roberts, Penelope Cruz, Sarah Jessica Parker.
Scriitori preferați: Moliere, Goethe, Rebreanu, Slavici, George Calinescu, Cehov.