Biografie

Alex Călin este un actor român născut în București, absolvent al Facultății de Teatru, secția Actorie (profesori: Mircea Rusu, Alexandru Jitea, Doru Ana), la Un...iversitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale București” (2012), unde a obținut ulterior și diploma de master (2014).
Înclinația către partea artistică s-a dezvoltat încă din anii copilăriei când a fost membru al Corului de Copii al Radiodifuziunii Române. O dată cu începerea cursurilor liceale la Școala Centrală din București, a început să practice dansul sportiv și a devenit membru al clubului de Dans Sportiv Pygmalion, alături de care a participat în competiții naționale timp de 6 ani. Primele experiențe teatrale le-a avut în cadrul trupei Teatrului Indart, apoi a colaborat cu Compania Passe-Partout și a urmat cursurile de teatru din cadrul Cercului de Arta Actorului de la Palatul Național al Copiilor, sub îndrumarea prof. Virgil Constantin.

Colaborează din anul 2011 cu Teatrul Național I.L.Caragiale unde joacă în spectacolele „Vizita bătrânei doamne” și „Furtuna”, ambele regizate de Alexander Morfov, „Visul unei nopți de vară” în regia lui Petrică Ionescu dar și în „D’ale noastre” și “Folia”, realizate alături de Gigi Căciuleanu.
În zona teatrului independent lucrează cu regizori ca Alexandru Mâzgăreanu, alături de care a realizat spectacolele “Mizantropul” (Godot Cafe-Teatru) și „Omul care mânca lumea” (Teatrul de Artă București) și Doina Antohi alături de care a lucrat la spectacolele “Ce poți face în zece minute” și „Intuiția masculină” (ambele Godot Cafe-Teatru).

De asemenea, joacă în continuare alături de colegi ai generației sale în două spectacole de absolvire: Artă (Green Hours, Teatru în TVR) și “O noapte furtunoasă” (Teatrelli). În vara anului 2016, a jucat spectacolul “O noapte furtunoasă” în 9 orașe și comune din țară, ca parte a unui turneu caritabil realizat de Asociația Frank cu sprijinul A.F.C.N.

A jucat și în două musical-uri celebre: Chicago în care a interpretat rolul Billy Flynn (regia Gelu Colceag, spectacol de absolvire a Masteratului) și West Side Story unde a intrerpretat rolul Bernardo (regia Răzvan Mazilu, spectacol jucat în cadru FITS 2015).

În timpul facultății a lucrat alături de tineri coregrafi ca Timea Kovacs, Andreea Belu, Catrinel Catană, Vlad Merariu dar și la realizarea unor scurt-metraje alături de colegi de la secția de Film a UNATC.

Filmul “#Selfie”(2014) în regia Cristinei Iacob a reprezentat debutul într-un film de lung-metraj iar “#Selfie 69”(2016) este continuarea filmului românesc cu cel mai mare succes în Box Office în 2014. Tot în 2016 a avut loc lansarea mediu-metrajului „Escape VR”, primul film românesc în 360˚, la care a lucrat alături de regizorul Millo Simulov. Cel de-al treilea lung-metraj “Cap și Pajură”, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, are premiera în 2017.

Participă în mod constant la workshopuri de teatru și dans susținute de artiști importanți ca Mihaela Mihuț și Con Horgan (ambii membri ai Actors Studio), Gigi Căciuleanu, Annie Ruth (tehnica Viewpoints) sau Konstantin Mihos (Contact Improvisation).

În timpul liber practică ciclism, tango argentinian, aikido, face voluntariat și își dresează cățelușa Freya.