Biografie

Actorul Alex O'Loughlin s-a născut la 24 august 1976, in Canberra, Australia. Are origine irlandeză și scoțiană. Este fiul unui profesor si al unei asistente medicale, are o soră mai mică, Jacqui. Părinții au divorțat când avea 2 ani.

A absolvit Institutul Național de Artă Dramatică din Sydney, Australia, în anul 2002, a debutat cu rolul lui Ian Mack in serialul de televiziune australian White Collar Blue, in 2003. In anul următor debuta si pe marele ecran, cu rolul principal din filmul Oyster Farmer, regizat de Anna Reeves.

Este cunoscut telespectatorilor pentru rolul principal al lui Mick St. John din popularul serial cu vampire al Sci Fi Network, “Moonlight,” produs de Silver Pictures, și pentru personajul din drama polițistă a televiziunii FOX, “The Shield.” A fost distribuit in serialul TV The Incredible Journey of Mary Bryant si rolul lui Will Bryant ii aducea nominalizari la premiul Institutului de Film din Australia si la premiul Logie.

In prezent locuiește in Los Angeles. Are un fiu dintr-o relație de la 20 de ani, care locuiește in Australia, împreuna cu mama actorului. A avut o relație cu cântăreața australiana Holly Valance, de care s-a despărțit in 2009.

Datorita activitatilor sale de ajutorare a fost numit ambasadorul fundatiei “Doneaza viata, America”.

In 2005 a fost nominalizat la categoria Best Actor 2005 in cadrul galei Australian Film Institute Award si in 2006 la Silver Logie (Logie Awards 2006), ambele nominalizari primindu-le pentru rolul sau din drama Showtime, “The Incredible Journey of Mary Bryant”;