Biografie

S-a născut în 10 aprilie 1990 la Stevenage, Hertfordhshire, Anglia. A terminat școala în iulie 2006, la vârsta de șaisprezece ani. A jucat Willy Wonka într-o producție școlară a "Charlie And The Chocolate Factory”. Este fiul actorului Richard Pettyfer și al fostului model Lee Irlanda (acum un prezentator TV). Are un frate mai mic, James Irlanda (n. 1993), care este un jucător talentat de tenis.

În ultimii ani de liceu, Alex a fost elev la Colegiul Shiplake, o școală de prestigiu cu internat situată în Henley-on-Thames. În timpul sărbătorilor a locuit împreună cu familia sa în Windsor, Berkshire. Anthony Horowitz, autorul Stormbreaker (2006), a pus mâna pe Alex pentru rolul Alex Rider în versiunea de film a cărții, după ce a văzut performanțele sale impresionante în Schooldays Tom Brown's (2005) (TV). La vârsta de cincisprezece ani, el a fost ales, din cinci sute de băieți, să joace rolul lui Alex Rider în versiunea de film a Stormbreaker (2006) al lui Anthony Horowitz, un roman despre un adolescent britanic în jur de paisprezece ani, angajat de cei de la MI6 pentru a fi un spion.

I-a fost oferit rolul de Eragon în Eragon (2006), bazat pe romanul "Eragon”, de Christopher Paolini, înainte de turnare, el a refuzat, în parte, din cauza fricii sale de zbor.

A fost imaginea Ralph Lauren și GAP.

Are cinci tatuaje cunoscute: o cruce celtică pe piept, litere arabe pe partea interioară a brațului drept, cuvintele: "What Goes Around Comes Around" pe umărul drept, inițialele "ER" pe încheietura dreaptă, și litere Kanji scrise în partea de jos a taliei.