Biografie

ALEXANDRE DESPLAT a compus muzica a peste 50 de filme europene, fiind nominalizat la două premii Cesar. El s-a lansat pe scena hollywoodiană în 2003, o dată cu muzica de neuitat din Girl with the Pearl Earring, care i-a adus nominalizări la premiile Golden Globe, BAFTA și European Film. Talentul lui a fost confirmat de muzica pe care a creat-o pentru filmul lui Jonathan Glazier, Birth, urmat îndeaproape de muzica pentru filmele The Upside of Anger, Hostage sau filmul lui Stephen Gaghan,Syriana, produs de Steven Soderbergh, care i-a adus o altă nominalizare la Golden Globe. The Queen, în regia lui Stephen Frears, i-a adus prima sa nominalizare la premiul Academiei și cea de-a treia la Globul de aur. În același an, el a obținut o nominalizare și un premiu Golden Globe pentru muzica din The Painted Veil , cu Edward Norton și Naomi Watts.

Anul trecut, Desplat a compus muzica pentru The Curious Case of Benjamin Button, în regia lui David Fincher, care l-a avut în rolul principal pe Brad Pitt. Pentru creația sa, Desplat a primit nominalizări la Golden Globe, BAFTA, și premiul Academiei.

Deși este extrem de solicitat la Hollywood, Desplat își face timp și pentru filmele europene. Recentele sale compoziții muzicale din The Beat that My Heart Skipped, i-au adus premiul Ursul de argint pentru cea mai bună muzică, la Festivalul de film de la Berlin și un premiu Cesar.