Biografie

Ana Lucia Dominguez s-a nascut pe 2 decembrie 1983, la Santa Fe de Bogota, Columbia, este actrita si model, desi are doar 1,65 m inaltime. De mica visa sa joace, asa ca a studiat in tara natala arta actorului, dictie si expresie corporala. Modelul ei era Margarita Rosa de Francisco, o actrita completa – juca, canta si prezenta stiri la televiziune.

A debutat la noua ani in reclame, iar primul rol in televiziune a fost cel din telenovela Padres y hijos (1993), iar in 1998 i s-a oferit primul rol de protagonista in telenovela Hermosa nina. Din cauza scandalului care s-a iscat pentru scenele nud interpretate in aceasta telenovela, pe cand actrita avea doar 15 ani, multi au asociat personajul ei, Antonia Donoso, cu Lolita lui Vladimir Nabokov.

A devenit cunoscuta pe plan international datorita rolurilor din Pisica salbatica (2002 - Adriana) si Juramantul (2003 - Libia Reyes și Ruth Uribe). Ea a mai aparut in telenovelele Luna fermecata (Anabel Saldana) si Te voi invata sa iubesti (Camila Buenrostro). In 2006, a pozat sumar imbracata, in atitudini sexy, foarte senzuale, pentru revista Soho, editia din Columbia, si pentru revista spaniola Interviu.