Biografie

Ana Ortiz (nascuta la 25 ianuarie 1971) este o actrita si cantareata americana. Ea este o nativa din Manhattan, New York, dar a fost crescut in Philadelphia, Pennsylvania. Ortiz s-a fost nascut în Manhattan, New York, și este fiica lui Angel L. Ortiz, un fost membru al Consiliului orasului Philadelphia, si mama irlandeza .

Cand era un copil, Ortiz initial visa sa devina o balerina, și ea a studiat baletul timp de opt ani, pana cand probleme de sanatate au intervenit , ea a trebuit sa urmeze alta disciplina artistica .

Cand a trecut la cantat , Ortiz a participat la Fiorello H. LaGuardia High School of Music & Art and Performing Arts și mai târziu la Universitatea de Arte din Philadelphia înainte de a s-e face debutul ei pe scena profesionista intr-o productie in teatru regional Dangerous Liaisons. După aderarea la Compania de Teatru LAByrinth , ea a apărut off-Broadway în In Arabia, We'd All Be Kings, care, de asemenea, a jucat in Puerto Rico, actrita Liza Colón-Zayas si a fost regizat de castigator al Premiului Oscar actorul Philip Seymour Hoffman .