Biografie

Ana Ularu si-a inceput cariera de actrita inca de la varsta de noua ani. A debutat pe micile ecrane in doua coproductii romano-franceze "Meuetres par procuration" si "Passion mortelle", filme in care micuta s-a descurcat de minune si a fost admirata de toti actorii din echipa.

La varsta de doar 17 ani Ana a jucat rolul Lolitei in filmul cu acelasi nume, "Lolita", film romanesc in care a jucat alaturi de marele Stefan Iordache in regia faimoasei Catalina Buzoianu. In anul 2002 Ana Ularu a jucat in filmul "Maria", film in care a interpretat rolul Ioanei.

A devenit cunoascuta pentru marele public datorita rolului din „Italiencele“. Este una dintre marile sperante ale teatrului si cinematografiei romanesti.

Probabil ca cel mai mare impuls pentru viata profesionala a Anei sunt parintii sai, Mihaela si Nicolae Ularu, ambii scenografi. Ei i-au insuflat pasiunea pentru teatru, film, actorie, au initiat-o in tainele muncii de zi cu zi, transformand atat scena cat si culisele in locuri familiale si familiare. De-a lungul intregii sale cariere, parintii au reprezentat un ajutor de nadejde. "Mama e primul si cel mai important critic al meu. E la examene, vede prima filmele. E si cel mai temut critic. Nu am sa uit niciodata senzatia de a sti ca e in sala la premiera de la «Lolita». Partea haioasa a venit cand la un spectacol cu Hamlet, mama nu a mai putut intra in sala, si atunci a intrat in spatele scenei, langa culise, si a vazut tot spectacolul de langa scara de incendiu. Ne-am amuzat, toata distributia, sa o avem partener din umbra, de fapt, din contre jour. E de a casei.", povesteste Ana intr/unul dintre interviurile acordate.

Desi pare a se fi specializat pe film, experienta de teatru a insemnat una dintre cele mai importante provocari in cariera ei extrem de precoce.

Ea a aparut in 2002 pe coperta unui album OCS, “Mainile sus!”.

In afara actoriei mai este pasionata de desen (mostenire genetica de la cei doi scenaristi care au crescut-o) si jazz. Este vocalista formatiei electro-rock a fratilor Hassan si Sultan Nasser, Sunday People.