Biografie

A fost nominalizat de curând la Globul de Aur pentru rolul trompetistului cubanez legendar Arturo Sandoval din filmul biografic produs de HBO, For Love Or Country: The Arturo Sandoval Story.
Garcia a fost nominalizat la premiile Oscar si Globul de Aur pentru rolul Vincent Mancini din The Godfather Part III (Nasul partea III). În acelasi an, a fost ales “Actorul anului” de Asociatia Nationalã a Proprietarilor de Cinematografe pentru rolurile din Internal Affairs si The Godfather Part III. Printre numeroasele premii pe care le-a obtinut se aflã si premiul Harvard University Foundation pentru contributii deosebite în dezvoltarea artelor interpretative americane si a relatiilor interculturale.

Garcia a pus bazele companiei de productie CineSon Productions care produce filme si muzicã. Filmul de dragoste Just the Ticket, în care a jucat alãturi de Andie MacDowell, a fost lansat în 1999, inaugurând noua companie. De asemenea, el a produs, scris si interpretat numeroase melodii pentru coloana sonorã. Sub egida CineSon, Garcia si-a fãcut debutul ca regizor la filmul Cachao… Como Su Ritmo No Hay Dos (Like His Rhytm There Is No Other) un documentar muzical de lung-metraj despre renumitul instrumentist si compozitor cubanez Israel Lopez Cachao, un co-inventator al muzicii Mambo.

Ulterior a produs si interpretat piese muzicale pe volumele I si II intitulate “Cachao - Master Sessions”, care au obtinut premiul Grammy în 1994 si o nominalizare la Grammy în 1995, ambele fiind produse de CineSon si lansate sub egida casei de discuri Crescent Moon Records prin Sony/Epic Music. Garcia si Cachao au lucrat din nou împreunã pentru înregistrarea “Cachao - Cuba Linda”, pentru casa de discuri CineSon. Albumul a fost nominalizat la premiul Grammy cât si la premiul Latin Grammy în 2000.

Originarã din capitala Cubei, Havana, familia lui Garcia a cerut azil politic în Miami Beach, Florida ca urmare a preluãrii puterii de cãtre Fidel Castro în tara lui natalã. A studiat la Florida International University si a jucat câtiva ani în piese de teatru locale înainte de a se muta la Los Angeles la sfârsitul anilor ’70.

Actorul a fost recompensat pentru rolurile sale din filme cu o stea amplasată în aria 7000 pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.