Ca regizor al filmului Tigru si Dragon/Crouching Tiger, Hidden Dragon, Ang Lee a primit Premiul Oscar, la categoria "Cel mai bun film strain".
Filmul, adaptare dupa un roman de Du Luwang, a castigat inca trei premii - "Cea mai buna imagine" (Peter Pau), "Cea mai originala interpretare" (Tan Dun) si "Cel mai bun regizor" (Tim Yip) - si a fost nominalizat la alte 6 categorii, cum ar fi "Cel mai bun film" si "Cel mai bun regizor". Lee a mai castigat Premiul Asociatiei Regizorilor din America, Premiul BAFTA si Premiul Globul de Aur pentru "Cea mai buna regie", precum si alte premii.
Nascut si crescut in Taiwan, Lee s-a mutat in Statele Unite in 1978. Dupa ce si-a luat licenta in arta teatrala la Universitatea din Illinois, s-a dus la Universitatea din New York pentru a-si lua titlul de Masters, in productia de film. Scurt-metrajul sau Fine Line a castigat premiul pentru "Cel mai bun regizor" si premiul pentru "Cel mai bun film", la Festivalul de Film NYU.
Primul sau film artistic, Pushing Hands, a fost prezentat pe ecran la Festivalul International de Film de la Berlin 1992 si a castigat la categoria "Cel mai bun film", la Festivalul de Film Asia-Pacific. Filmul a mai fost nominalizat la 9 Premii Calul de Aur (Golden Horse) [echivalentul taiwanez al Premiului Oscar].
Pushing Hands a fost de asemenea primul film din trilogia sa "Father Knows Best", in toate filmele jucand actorul Sihung Lung. Urmatorul film din trilogie, The Wedding Banquet, a avut premiera la Festivalul International de Film de la Berlin 1993. A castigat premiul cel mare (Ursul de Aur) acolo si si-a atras de aici inainte aprecierea pe plan international. Filmul a fost nominalizat la Premiul Oscar si Premiul Globul de Aur, la categoria "Cel mai bun film strain" si a avut 6 nominalizari la Premiul Independent Spirit.
Filmul lui Lee Eat Drink Man Woman a fost selectionat ca premiera la sectiunea "Premiere regizorale", in cadrul Festivalului International de Film de la Cannes 1994. Numit drept "Cel mai bun film strain" de catre National Board of Review, filmul a fost nominalizat la Premiul Oscar si Premiul Globul de Aur, la categoria "Cel mai bun film strain" si a avut 6 nominalizari la Premiul Independent Spirit.
In 1995, Lee a regizat filmul Sense and Sensibility, cu Emma Thompson si Kate Winslet. Filmul a fost nominalizat pentru 7 Premii Oscar, inclusiv la categoria "Cel mai bun film artistic" si a castigat la categoria "Cel mai bun scenario adaptat" (Emma Thompson, dupa romanul lui Jane Austen). Sense and Sensibility a castigat si Premiul Globul de Aur, la categoriile: "Cea mai buna drama" si "Cel mai bun scenariu"; a fost numit "Cel mai bun film artistic", de catre BAFTA, Asociatia Criticilor de Film din Boston si National Board of Review; a castigat Ursul de Aur, in cadrul Festivalului International de film de la Berlin 1996. Lee a fost numit "Cel mai bun regizor" de catre Cercul Criticilor de film din New York, National Board of Review si Asociatia Criticilor de Film din Boston.
Apoi, a regizat The Ice Storm, adaptare de James Schamus dupa romanul lui Rick Moody, avand in distributie pe Joan Allen, Kevin Kline, Sigourney Weaver, Christina Ricci si Tobey Maguire. Filmul a avut premiera la Festivalul International de Film de la Cannes 1997 (unde a castigat premiul pentru "Cel mai bun scenariu") si a fost selectat ca premiera la Festivalul Filmului de la New York 1997. Pentru interpretarea din acest film, Sigourney Weaver a castigat Premiul BAFTA si a fost nominalizata la Premiul Globul de Aur, la categoria "Cea mai buna actrita in rol secundar".
Alte filme ale lui Leesunt Ride with the Devil (adaptare de James Schamus dupa romanul lui Daniel Woodrell, iar co-regizor a fost actorul Tobey Maguire); filmul mai sus mentionat Crouching Tiger, Hidden Dragon; si succesul de boxoffice The Hulk (cu Eric Bana si Jennifer Connelly).