Biografie

Anne Archer, nascuta pe data de 24 August 1947, este o actrita de origine americana, nominalizata la Oscar. Archer s-a nascut in Los Angeles, California si este fiica actorilor Marjorie Lord si John Archer.

Anne s-a casatorit cu William Davis in anul 1968, insa au divortat la mijlocul anului 1970. In 1978 s-a recasatorit cu Terry Jastrow. Archer are doi copii, cate unul din fiecare casatorie. In anul 1991, a facut public faptul ca in anii ce au trecut a facut un avort. Archer este membru de mult timp al Bisericii Scientologice.

Ea a auzit prima data de aceasta religie la o scoala de arte, Beverly Hills Playhouse, cand un membru al Bisericii Scientologice, Milton Katselas, a intrebat-o daca nu vrea sa participe la slujbele acestei Biserici.

Sotul Annei a trebuit sa ia si el parte la aceste ceremonii ale Bisericii Scientologice, asa ca a urmat cateva cursuri la scoala Katselas. Intr-una interviu Archer relateaza ca piesele pe care le-a urmarit in Beverly Hills Playhouse sunt magnicifice, mai bune decat orice a vazut pana atunci pe alte scene sau in filme.

Intre anii 1982 si 1986 a fost purtatoare de cuvant al Applied Scholastics, organizatie ce era sponsorizata de Biserica Scientologica. Fiul Anney, Tom Davis, este directorul Centrului International al Celebritatilor, din Los Angeles, corporatie care face parte din aceeasi Biserica Scientologica.

In anul 1998, Archer impreuna cu cativa colegi de breasla, cum ar fi, Isaac Hayes, Chick Corea sau Haywood Nelson au participat la petrecerea revistei Freedom, care implinea 30 de ani, petrecere ce a avut loc in cadrul Clubului National De Presa din Washington.

De-a lungul carierei de actrita, Archer a jucat in filme precum Fatal Attraction, Short Cuts, Rules of Engagement, The Art of War, End Game sau Man Of The House.