Biografie

Anne Bancroft s-a nascut in Bronx pe 15 septembrie 1931 din parinti imigranti italieni. Mama Mildred Italiano (nascuta DiNapoli)era o modesta operatoare telefonista, iar tatal Michael Italiano lucra ca vopsitor. Numele intreg al viitoarei actrite: Anna Maria Louisa Italiano. Inca de la patru ani va lua lectii de balet intrevazandu-se timpuriu viitoare inclinari artistice.

Va absolvi in 1948 Christopher Columbus High School apoi succesiv The American Academy of Dramatic Arts, The Actors Studio si The American Film Institute's. Va debuta Live la televiziune intr-un roman-foileton sub numele Anne Marno. Dupa un scurt intermezzo la Hollywood in asteptarea unui rol important, va reveni la New York unde va inregistra primul succes adevarat. Pe Broadway in 1958 va apare alaturi de Henry Fonda in productia "Two for the Seesaw" pentru care va primi un premiu Tony. Va recidiva in 1962 pentru rolul din "The Miracle Worker" primind acelasi premiu.

Era deja vedeta, aparand tot mai des la televiziuni in calitate de actrita, dar si de cantareata. Una dintre cele mai mari realzari ale carierei a fost aparitia in pelicula "Absolventul" in rolul "Doamnei Robinson", alaturi de alt viitor mare actor Dustin Hoffman. Pentru acest rol a invins concurenta a trei starlete: Patricia Neal, Doris Day si Jeanne Moreau. A avut o cariera remarcabila cu mari succese pe marele si micul ecran. Nu a abandonat nici scena teatrala. Ne-a lasat creatii memorabile fiind rasplatita cu foarte multe premii: Tony, BAFTA, Golden Glob. Pentru Oscar a avut cinci nominalizari, iar in 1963 a castigat cu "The Miracle Worker". A participat la Festivaluri de Film in calitate de premianta, dar si de componenta si Presedinte al Juriului. Anne Bancroft a decedat pe data de 6 Iunie 2005 in urma unui cancer.

S-a convertit la iudaism după căsătoria cu Mel Brooks.

În multe din filmele sale își scotea cu discreție cercelul înainte de a răspunde la telefon.

Actrița a fost recompensată pentru activitatea ei din televiziune cu o stea, amplasată în partea de sud, aria 6300, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.