Biografie

Christopher Ashton Kutcher s-a nascut pe 7 februarie 1978 in Cedar Rapids, Iowa. Copilaria si-a petrecut-o la o ferma, alaturi de parinti, sora mai mare Tausha si de fratele sau geaman Michael, care a venit pe lume la 5 minute diferenta de Ashton. Parintii lui, Larry si Diane, au divortat pe cand Ashton avea 13 ani. Cam prin aceeasi perioada fratele lui a trebuit sa faca un transplant de inima. Operatia a decurs bine. Totusi, evenimentul a tulburat viata lui Ashton si mai tarziu el s-a inscris la cursurile Universitatii din Iowa, unde a studiat ingineria biochimica in speranta de a gasi o cale de a-i ajuta pe cei cu afectiuni cardiace.

La varsta de 15 ani s-a mutat impreuna cu fratii, mama lui si al doilea sot al ei, in Homestead, Iowa - o comunitate relativ mica de fermieri. La liceu, Ashton a fost foarte bun la sport, dar in acelasi timp si-a dezvoltat un mare interes pentru teatru. Debutul si l-a facut la scoala in piesa “The Crying Princess and the Golden Goose.”

Kutcher a lucrat o vreme ca om de serviciu inainte de a fi “descoperit” de un impresar artistic in 1997. Acesta i-a propus sa participe la un concurs numit Fresh Faces of Iowa. Ashton a acceptat si a castigat competitia, obtinand o calatorie la New York la finala concursului International Model and Talent Agency. La scurt timp el a semnat un contract cu o agentie, ajungand sa calatoreasca in toata lumea participand la sedinte foto si la diverse spectacole. Ambitia lui Kutcher i-a adus acestuia un rol intr-o reclama la Pizza Hut, intr-un scurt metraj studentesc intitulat Distance, si reclame pentru Calvin Klein si Versace.

In 1998 a decis sa mearga mai departe. A participat la diverse auditii, obtinand in cele din urma un rol in serialul That 70’s Show. Aspirand tot mai sus, Ashton si-a facut debutul si pe marile ecrane. Primele roluri au fost in comedia Down to You/ Indragostiti… ca la 16 ani, filmul de actiune Reindeer Games/ Cacealmaua Incornoratilor. In 2000 apare in comedia Dude, Where’s My Car?/ Bai, care mi-ai sutit masina?. Filmul, desi simplist, este un succes extraordinar, acesta fiind primul film major din cariera lui Ashton. Westernul modern Texas Rangers/ Cavalerii Texasului, apare in 2001. Dupa 2 ani de pauza, in 2003 revine cu 3 filme: Cheaper by the Dozen/ Cu duzina e mai ieftin!, Just Married/ Tineri insuratei si My Boss’s Daughter/ Amor cu fiica sefului meu, comedia regizata de David Zucker, care se dovedeste a fi un esec.

Kutcher, care-si imparte viata intre New York si Los Angeles, are o relatie din 2003 cu fosta sotie a lui Bruce Willis, actrita Demi Moore. Relatia lor a starnit valuri, ea fiind cu 16 ani mai in varsta decat el.