Audrey Hepburn a fost o actriță de film britanică. S-a născut la Ixelles, o comună din Belgia, unicul copil al lui Joseph Victor Anthony Ruston, un englez, și al celei de a doua soții a acestuia, baroneasa Ella van Heemstra. În 1935 părinții divorțează, iar Audrey urmează o școală de fete din Kent, Anglia. În 1939, în fața iminenței războiului, se mută împreună cu mama sa la Arnhem, în Olanda, unde Audrey urmează Conservatorul din localitate până în 1945. Suferind de malnutriție în această perioadă, Hepburn a dezvoltat o anemie acută, acompaniată de probleme respiratorii.
La sfârșitul războiului, continuă cursurile de balet la Amsterdam, iar din 1948 la Londra. Pentru a se întreține financiar a lucrat și ca model pentru diverși creatori de modă. Datorită înălțimii sale și a problemelor de sănătate din timpul războiului, a renunțat la balet și s-a dedicat actoriei. A jucat într-o serie de spectacole muzicale și a avut o serie de roluri secundare în filme britanice. În timpul unei filmări i se oferă un rol principal într-un spectacol de pe Broadway, unde se face remarcată. Prima sa producție hollywoodiană este filmul Vacanță la Roma din 1953 unde deține rolul principal, alături de Gregory Peck. Filmul este un succes imens, iar Audrey câștigă Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță pentru prestația sa.
Devenită foarte repede unul dintre cele mai apreciate star-uri de la Hollywood, joacă în numeroase filme, dintre care cele mai apreciate sunt Breakfast at Tiffany's și My Fair Lady. După 1967, după separarea de actorul Mel Ferrer, cu care fusese căsătorită timp de 14 ani, renunță la a mai juca în producții importante, în următorii ani având doar apariții sporadice. Se căsătorește în 1969 cu psihologul italian Andrea Dotti și se stabilește în Elveția, dar în 1982 divorțează. Hepburn a fost ambasador UNICEF, iar în ultimii ani a călătorit în numeroase țări pentru a ajuta și a sensibiliza opinia publică. În 1993 încetează din viață în urma unui cancer intestinal.
Audrey Hepburn este și în prezent un model de frumusețe și eleganță, fiind de nenumărate ori considerată una dintre cele mai frumoase femei din toate timpurile. Imaginea ei este folosită în numeroase campanii publicitare. Stilul îmbrăcăminții ei continuă să fie popular în rândul femeilor și în ziua de azi. Rochia neagră Givenchy din filmul Breakfast at Tiffany's a fost vândută în 2006 cu peste 462.000 £, cel mai mare preț pentru o rochie dintr-un film.
Are o stea pentru film, în partea de est, aria 1600, pe Vine Street.
Audrey Hepburn o să fie mereu Holly Golightly din 'Breakfast at Tiffany's', prințesa Anna din 'Roman Holiday' și Eliza Doolittle din 'My Fair Lady'', un icon al epocii de aur de la Hollywood care a redefinit tiparele de frumusețe și s-a impus prin grație, eleganță și o charismă incredibilă.
Născută într-o familie privilegiată de nobili și diplomați, aceasta și-a petrecut copilăria călătorind prin Europa formându-și un 'background' multicultural care a ajutat-o enorm în cariera de mai târziu.
Cu scurt timp înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial părinții ei au divorțat, iar Audrey s-a mutat cu mama ei în Olanda în speranța că țara își va păstra neutralitatea pe parcursul conflictului, dar acest lucru nu s-a întâmplat, Olanda fiind invadată de naziști în 1940.
Și astfel a început un episod complicat din viața actriței care la vremea respectivă făcea balet și organiza mici spectacole de dans (la care nu se aplauda niciodată) pentru a strânge bani pentru mișcarea de rezistență a olandezilor.
Ce omit însă biografiile și publicațiile care glorifică de fiecare dată curajul lui Audrey este că părinții săi au fost simpatizanți ai nazismului, tatăl fiind arestat chiar din acest motiv.
O astfel de poveste ar fi stricat imaginea perfectă pe care o avea Audrey în anii 50' când a început să joace în filme și seriale.
Însă războiul a avut un impact uriaș asupra actriței care după ce s-a retras din lumea 'glamorous' a Hollywood-ului a devenit ambasador UNICEF, organizație pe care o susținea încă din 1954 și a plecat în misiune în Etiopia, o țară lovită crunt de foamete.
Știa ce înseamnă asta pentru că în anii de război ajunsese anemică din cauza lipsei de alimente. Au urmat acțiuni pentru copii și femeile din Turcia, Venezuela, Ecuador, Vietnam, Sudan, dar și multă muncă în Statele Unite unde a organizat evenimente de promovare a misiunilor UNICEF.
În 1992 cu un an înainte de moartea sa, Audrey Hepburn a primit Medalia Prezidențială a Libertății, cea mai importantă distincție civilă acordată în S.U.A.