Biografie

William Bradley Pitt s-a nascut pe 18 decembrie 1963 in Shawnee, Oklahoma. Este cel mai mare dintre cei trei frati ai familiei lui Jane si Bill Pitt (mai are un frate Doug si o sora Julie). A avut o copilarie linistita, fiind insa foarte activ in piesele de teatru scolare, sport (tenis) si in acelasi timp foarte “bisericos”. Familia lui s-a mutat la un moment dat in Springfield, Missouri, pe cand Brad era copil. A urmat liceul Kickapoo din Springfield si dupa absolvire, in 1982, a urmat cursurile Universitatii din Missouri-Columbia. Si-a luat diploma in Jurnalism.

S-a mutat apoi in Los Angeles inainte de absolvire pentru a-si urma cariera de actor. Lua lectii de actorie in timpul zilei, iar noaptea lucra la diverse locuri de munca (sofer de limuzina pentru stripperi de lux sau purtand costume de pui pentru un restaurant fast food). Talentul sau si imaginea exterioara i-au adus primele aparitii la TV in seriale importante precum Dallas sau Another World. In cele din urma a aparut in filmul de debut Cutting Class (1989). La filmarile lui a cunoscut-o pe Jill Schoelen, care i-a devenit buna prietena si iubita.

Dupa alte cateva roluri mici (Thelma & Louise), a aparut in roluri mai consistente in Cool World (1992), A River Runs Through It (1992), True Romance (1993),Kalifornia (1993) sau Interview With a Vampire / Interviu cu un Vampir (1994 – castigator a 2 premii la Gala MTV Movie Awards pentru Cel mai bun rol masculin, Cel mai dorit barbat si a fost nominalizat la aceeasi gala pentru Cel mai bun duo, cu Tom Cruise). Norocul sau s-a schimbat apoi si a aparut in 1994 in succesul Legends of the Fall/ Legendele toamnei, care a fost apreciat de public si de critica de specialitate, Pitt devenind un adevarat sex simbol (People Magazine l-a numit “Cel mai sexy barbat in viata”). Pentru acest rol a fost nominalizat la Globurile de Aur la categoria Cel mai bun actor intr-o drama. Au urmat alte succese de boxoffice precum Se7en (1995 – MTV Movie Award pentru Cel mai dorit barbat si nominalizat la aceleasi premii pentru cel mai bun duo, cu Morgan Freeman), Twelve Monkeys/ Armata celor 12 maimute (1995
– nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun rol secundar si MTV Movie Award pentru cel mai bun rol masculin, castigand si un Glob de Aur pentru Rol secundar). Urmeaza drama The Devil’s Own/ Prieten si dusman, Seven Years in Tibet/ Sapte ani in Tibet, Meet Joe Black/ Intalnire cu Joe Black, Fight Club si Snatch/ Unde dai si unde crapa. In iulie 2000, s-a casatorit cu actrita Jennifer Aniston.

Dupa aceste succese, alte roluri importante s-au ivit pentru Pitt. The Mexican/ Mexicanul (2001), Ocean’s Eleven - Faceti jocurile! (2001 – nominalizat la MTV Movie Award pentru Cea mai buna echipa), Spy Game / Spioni de elita, Troy / Troia (2004, nominalizari la MTV Movie Awards pentru cea mai buna secventa de lupta si Cel mai bun rol masculin) si continuarea de succes, Ocean’s Twelve – Unsprezece plus una de anul trecut. Datorita filmului Mr. & Mrs.Smith / Dl. & Dna. Smith, in care Pitt a jucat alaturi de frumoasa Angelina Jolie (cu care a inceput o idila si in realitate) Jennifer Aniston a intentat divort.

În 2005 Brad a început filmările pentru comedia Mr. & Mrs. Smith în care acțiunea principală se bazează pe o familie complet plictisitoare care era alcătuită din domnul Smith (Bradd Pit) și doamna Smith (Angelina Jolie). Amândoi descoperă în mod șocant că fiecare este un asasin plătit să îl omoare pe celălalt. Acest film a reușit să strângă 478 de milioane de dolari apropiindu-se de recordul deținut de rolul său din filmul Troia.

În 2006 Brad Pitt a fost repartizat în drama Babel. Filmul a fost lansat cu ocazia festivalului de film de la Cannes din 2006.

În 2007 el a fost repartizat în deja binecunoscutul rol Rusty Ryan în continuarea filmului Ocean's Thirteen însă nu a avut câștiguri "decât" de 311 milioane de dolari.Apoi el și-a continuat cariera cinematografică în The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford adaptată după romanul lui Ron Hansen din 1983 cu același nume.

În 2008 el a avut rolul principal în filmul "The Curious Case of Benjamin Button".

Pitt deține o companie de producție numită Plan B Entertainment, care a produs filmul The Departed, în 2007, ce a câștigat premiul Academy Award pentru Best Picture și nominalizare pentru premiul BAFTA.