Biografie

Brandy Rayana Norwood (nascuta la 11 februarie, 1979), cunoscuta ca Brandy, este o cantareata pop si R&B, producatoare, fotomodel, actrita si producatoare de filme. Nascuta in McComb, Mississippi si descoperita de Chris Stokes pe vremea cand canta intr-un cor de tineri, Norwood si-a lansat albumul numit dupa ea in anul 1994, la varsta de 15 ani.

Dupa marele succes avut cu melodia care i-a adus un premiu Grammy "The Boy is Mine", un duet alaturi de cantareata Monica si cu albumul "Never Say Never" in 1998, o serie de hituri i-au intarit pozitia ca fiind una dintre cele mai bune voci feminine noi in genul R&B, aparuta la mijlocul anilor '90. Brandy a vandut 10.5 milioane de copii ale albumelor ei in SUA si inca 25 milioane de copii in toata lumea. In plus, Brandy a castigat peste 100 de premii.

Inca mentinand o cariera muzicala, Norwood a castigat celebritate si prin productiile de film si televiziune, incluzand comedia "Moesha", un rol secundar in continuarea filmului "I Still Know What You Did Last Summer", dar si roluri principale in serialele "Cinderella" si "Double Platinum", doua dintre serialele cu cea mai mare audienta.

In iunie 2006, Brandy a fost aleasa pentru a lua parte in juriul concursului de talente "America's Got Talent". Concursul a fost foarte vizionat in acea vara si s-a terminat pe 17 august 2006, cand Bianca Ryan, concurenta de 11 ani a castigat concursul. La sfarsitul anului 2006, s-a scris ca Brandy a fost implicata intr-un accident pe o autostrada din Los Angeles. Accidentul i-a luat viata lui Awatef Aboudihaj de 38 de ani. Un martor ocular a declarat ca Brandy conducea cu viteza legala dar nu s-a oprit atunci cand traficul din fata ei s-a oprit. Masina ei a intrat intr-o alta masina, cauzand un accident in lant, in care au fost implicate patru masini. Nu exista dovezi ca ar fi fost drogata sau cu alcool in sange si nu a fost arestata. Brandy trebuia sa se intoarca in juriul emisiunii "America's Got Talent" in 2007, dar s-a decis sa renunte, spunand ca nu crede ca "ar putea sa ii acorde atentia si grija pe care le-ar merita". Aceasta a fost inlocuita de Sharon Osbourne.