Biografie

Bryan Cranston Lee (născut la 07 martie 1956) este un actor american, actor de voce, scenarist si regizor. El este cel mai bine cunoscut pentru rolurile sale ca Hal in Malcolm in the Middle și după a fost Walter White în serialul Breaking Bad AMC, pentru care a castigat trei premii consecutive ca si actor principal intr-un serial drama Premiile Emmy . Alte roluri notabile includ Dr. Tim Whatley in Seinfeld, vecin Doug Heffernan înThe King of Queens, astronautul Buzz Aldrin în De la Pământ la Lună, și șeful Ted Mosby How I Met Your Mother.

Cranston s-a născut în Canoga Park, California, fiul lui Peggy Vindem și actorul Joe Cranston. El a crescut în zona Los Angeles, a absolvit Liceul de la Canoga Park.

Si-a inceput cariera de actorie dupa colegiu în teatre locale și regionale, primul spectacol mai serios l-a avut la Teatrul Granada în San Fernando Valley. Cranston a lucrat în mod regulat, la sfârșitul anilor 1980 primind multe roluri minore. A aparut in reclame cum ar fi: Lay's potato chips, Excedrin, Honda Accord si Coffee-Mate. El si-a folosit si vocea, dubland anime-uri japoneze in limba engleza.

Este casatorit cu Robin Dearden, cu care s-a cunoscut pe platourile Airwolf (1984). Impreuna au o fiica, Taylor Dearden Cranston, născuta la 12 februarie 1993. Cranston a fost anterior casatorit cu scriitoarea Mickey Middleton.

Cranston este fan infocat al echipei de baseball Los Angeles Dodgers. În momentul acceptarii celui de-al treilea premiu Emmy pentru cel mai bun actor într-un serial dramatic, el a mulțumit soției și fiicei sale și le-a spus că le îi iubește "mai mult decat baseball-ul".

A fost răsplătit cu o stea pentru activitatea sa din televiziune, aflată în partea de vest, aria 1700, pe Vine Street.