Biografie

Charles Aaron „Bubba” Smith (28 februarie 1945 – 3 august 2011) a fost un atlet și actor american. A fost jucător de fotbal american profesionist în anii '60 și '70 și a devenit actor la finalul anilor '70. A fost cunoscut pentru înălțimea sa de 2 metri.

Smith s-a născut în Beaumont, Texas. A absolvit Charlton-Pollard High School din Beaumont în 1963.

Smith a jucat fotbal american universitar la Michigan State University. A fost decorat cu onorurile All-America în 1965 și 1966. A jucat în „Meciul secolului” (un egal 10-10 acasă împotriva University of Notre Dame). Michigan State a terminat pe locul 2 în spatele celor de la Notre Dame. În 1988, Smith a fost inclus în College Football Hall of Fame.

Smith a fost un atlet popular la Michigan State, având chiar un cântec dedicat de fani: „Kill, Bubba, Kill”.

Michigan State a retras numărul 26, care a fost purtat de el pe 26 septembrie 2006, înainte de meciul spartanilor cu cei de la Notre Dame. Acest meci a aniversat 40 de ani de la acel meci. Smith a petrecut nouă sezoane în National Football League ca defensive end. A fost selecționat primul în draftul NFL din 1976 de Baltimore Colts. Colts au câștigat Super Bowl V la finalul sezonului 1970, Smith câștigând astfel singurul său Super Bowl ring. Cu toate acestea, în interviuri, Smith a declarat că el nu va purta inelul, deoarece a fost văzut de mulți ca fiind un meci slab. A fost vândut celor de la Oakland Raiders înainte de sezonul 1972 și și-a încheiat cariera la Houston Oilers. A fost selectat All-Pro un an, All-Conference doi ani și a fost la două Pro Bowl. După încheierea carierei de fotbalist profesionist, Smith a început să joace roluri mici în televiziune și film. Este probabil cel mai cunoscut pentru rolu lMoses Hightower din serialul Police Academy.

Fratele lui Smith,Tody Smith a jucat pentru University of Southern California și pentru Dallas Cowboys, Houston Oilers ș iBuffalo Bills.

Smith a fost găsit decedat în casa lui din Los Angeles, de către îngrijitorul său pe 3 august 2011. Avea 66 de ani.