Biografie

Celia Diana Savile Imrie, nascuta pe 15 iulie 1952, este o actrita britanica distinsa cu premiul Olivier Award. Într-o carieră de la începutul anilor 1970, Imrie a jucat Marianne Bellshade în Bergerac, Philippa Moorcroft în Dinnerladies, Miss Babs în Acorn Antiques Acorn, Diana Neal din After You've Gone și Gloria Millington în Kingdom. Ea a fost descrisa ca "una dintre cele mai de succes actrite britanice din ultimele decenii".

Imrie s-a pregatit la “Guildford School of Acting”. Filmele ei includ Nanny McPhee, Hilary and Jackie (rolul, Iris du Pre) si filmul din anul 1997, The Borrowers in care a jucat rolul Homily Clock. Alte filme includ Bridget Jones's Diary, Calendar Girls, Highlander și rolul “Fighter Pilot Bravo 5” în Star Wars Episode I: The Phantom Menace. În 2004, Imrie a jucat Doctor Imogen Reed in thrillerul Out of Bounds.

Alte productii in care apare Imrie includ The Nightmare Man, Bergerac, Oranges Are Not the Only Fruit, Absolutely Fabulous, The Darling Buds of May si Upstairs, Downstairs. În 2000, in miniseria Gormenghast, ea a jucat Lady Gertrude. A mai avut o aparitie ca invitat intr-um episode din serialul TV scotian Still Game, in 2003, unde a jucat Mrs Begg (ajutor in casa). Ea, de asemenea, a apărut în 2005 in drama de televiziune BBC, Mr. Harvey Lights a Candle, jucând rolul unuei profesoare care duce un grup de elevi indisciplinați intr-o excursie la Catedrala de la Salisbury.

În 2005, ea a primit aprecieri pozitive pentru debutul sau pe scena americana in Unsuspecting Susan.

Activitatea sa de radio include piese de la BBC Radio 4, No Commitments, Adventures of a Black Bag si Bleak Expectations. La începutul anului 2007, ea a povestit cartea Arabella, difuzata pe parcursul a două săptămâni la Book at Bedtime (povestea de seara). In present apare show-ul BBC After You've Gone, alături de Nicholas Lyndhurst și în drama ITV1 Kingdom, cu Stephen Fry. Rolul sau a fost foarte aclamat de catre critici.

Cea mai recenta aparitie de film este in St Trinian's, în 2007, in rol de matroană, alături de Stephen Fry, Rupert Everett, Colin Firth, Russell Brand și Mischa Barton.

Imrie este a patra din cinci copii, s-a născut în Guildford, Surrey, fiica lui Diana si David, un radiolog de la Glasgow, Scoția. Cu actorul Benjamin Whitrow, ea are un fiu, Angus, care apare in aceeasi postura alaturi de ea in productie Kingdom. Ea locuiește în Londra și în Cowes (în Isle of Wight).