Biografie

Actrița Cezara Dafinescu s-a născut la 4 august 1948, in Sibiu.
A fost campioană natională la atletism in liceu si a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din Bucuresti in anul 1973, la clasa profesorului Moni Ghelerter. De la absolvirea facultății este angajată a Teatrului Național Bucuresti.
A jucat pe scena Naționalului bucureștean zeci de roluri, cum sunt: Iulia Filipova - „Vilegiaturiștii" de Maxim Gorki, Gittel Mosca - „Doi pe un balansoar" de William Gibson, Hangița - „Cyrano de Bergerac" de Edmond Rostand, Dica - „Cine a fost Adam" de Leonida Teodorescu, Savina - „Elegie" de P. Pavlovski, Domnica - „A treia țeapă" de Marin Sorescu, Maria Malavska - „Examenul" de Jan Pawel Gawlik, Sandra - „Zbor deasupra unui cuib de cuci" de Dale Wasserman, Sarmisegetuza - „Titanic vals" de Tudor Mușatescu, Ina - „Campionul" de Ion Gârmacea, Amalia - „Morișca" de Ion Luca, Dr. Libuse Lorencova - „Ispita" de Vaclav Havel, Mama - „Patimile Sfântului Tommaso d'Aquino" după Alex Mihai Stoenescu, Ana - „Încă-i bine" de Rodica Popescu Bitănescu, etc.
A debutat in cinematografie in 1973, in filmul „Explozia".
A fost casatorita timp de 23 de ani cu actorul George Motoi si au divorțat, apoi s-a casatorit cu omul de afaceri Gelu Fronea, decedat in 2003. Are o fiica.