Biografie

Christopher Keith Irvine (n. 9 noiembrie 1970) este un wrestler, actor, prezentator radio și cântăreț de muzică rock canadiano-american, mai bine cunoscut sub numele de ring Chris Jericho. În prezent luptă pentru compania WWE (World Wrestling Entertainment), în brand-ul RAW. Jericho a mai evoluat în federațiile World Championship Wrestling (WCW), Extreme Championship Wrestling (ECW) și în promoțiile canadiene, japoneze și mexicane. Deține performanța de a fi de 9 ori campion Intercontinental, primul campion Undisputed, de 5 ori campion mondial, titlul WCW de două ori și titlul WWF odată. De asemenea mai deține de nouă ori „Triple Crown Champion” și patru Grand Slam-uri. În ciuda puternicelor sale credințe religioase, numele de ring al lui Jericho nu provine de la orașul biblic Jericho, ci de la titlul unui album al formației germane heavy metal, Helloween (Walls of Jericho). În afara ringului, Jericho este liderul formației americane heavy metal Fozzy și star în documentarul despre wrestling Bloodstained Memoirs.

La un an după ce a absolvit universitatea, mai bine zis la vârsta de 19 ani, a intrat la școala de wrestling a frațiilor Hart, unde l-a cunoscut pe Lance Evers, viitorul Lance Storm. Două luni mai târziu era gata să lupte în promoțiile independente, făcându-și debutul în octombrie, 1990 împotriva lui Storm. Cei doi făceau echipă, inițial spunându-și Sudden Impact. A preluat numele de Jericho de pe albumul celor de la Halloween, „Walls of Jericho”. Jericho și Storm au lucrat pentru Tony Condello în turul din Manitoba de Nord împreună cu viitoarele superstaruri Adam Copeland (Edge), Jason Reso (Christian Cage) și Terry Gerin (Rhino). Perechea formată din Jericho și Storm a mai luptat și în promoții ca „Calgary's Canadian National Wrestling Alliance” (CNWA) și „Canadian Rocky Mountain Wrestling” (CRMW). În iarna anului 1992, a călătorit prin Mexic pentru a lupta în câteva mici companii de wrestling. Aptitudinile lui Jericho l-au dus în Japonia în 1994, unde concura pentru promoția „Wrestling and Romance” (WAR). În 1996, mulțumită unei recomandări a lui Mick Foley, Jericho a început să facă wrestling în promoția „Extreme Championship Wrestling” (ECW), câștigând titlul ECW în iunie 1996. În ECW, Chris Jericho avea să-și facă un nume în ECW luptând cu talente de top ca Taz, Rob Van Dam, Cactus Jack, Sabu, Shane Douglas și 2 Cold Scorpio. Nu a trecut mult timp până să atragă atenția celor din WCW.

În 26 august, 1996 și-a făcut debutul în WCW, iar pe 15 septembrie a apărut la primul său pay-per-view, Fall Brawl, într-un meci împotriva lui Chris Benoit,pe vremea aceea Y2J era foarte tânǎr cu pǎrul lung dar foarte ambițios . În 28 iunie, 1997, acesta îl învinge pe Syxx în Los Angeles, California și câștigă primul său titlu la categoria ușoară (Cruiserweight Championship) pentru prima dată în WCW. Câștigă titlul din nou pe 12 august, 1997 învingândul pe Alex Wright. Pune mâna și pe al treilea titlu, învingândul pe Rey MisterioJr. la „Souled Out”, forțândul să cedeze prin mișcarea de submit Liontamer. După meci, Jericho îl atacă pe Misterio cu o cutie de unelte; Misterio rămâne în afara ringului timp de 6 luni. A avut un conflict cu Juventud Guerrera care aștepta o șansă la centura Cruiserweight. La pay-per-view-ul SuperBrawl VIII a existat un meci „Title vs. Mask” între cei doi, pierdut de Guerrera care a fost obligat să-și de-a masca jos. După acest meci, Jericho a început să adune diferite trofee de la toți adversarii învinși de el, precum masca lui Guerrera. Jericho a început apoi un lung conflict cu Dean Malenko susținând că este un wrestler mai bun ca el, dar refuzând să lupte. Corespunzător maeștrilor ce folosesc tehnici în wrestling, Dea Malenko era cunoscut ca „The Man of 1000 Holds”, dar Jericho își spunea „The Man of 1004 Holds”. Pe 12 martie, 1998, un episod din WCW Thunder, Malenko a apărut pe față cu masca lui Guerrera și era pregătit să lupte cu Jericho, dar acestuia i-a fost dezvăluită fața. La „Uncensored”, Jericho luptă și îl învinge pe Malenko. După acel meci, Jericho aducea de fiecare dată în ring o poză cu Malenko pe care o insultă. Ca prioritate pentru Slamboree, a fost aranjat un meci „battle royal” pentru titlul Cruiserweight a lui Jericho, cel care câștiga avea șansă la centura. Ciclope câștigă meciul, dar imediat apare Dean Malenko deghizat pentru a avea șansă la titlu ca să-l învingă pe Jericho. Lui Jericho i-a fost luată centura pentru că era o victimă a unei conspirații plănuite. Pentru titlul rămas vacant, au luptat din nou la The Great American Bash Jericho și Malenko; Jericho își restituie centura datorită lui Malenko care a fost descalificat pentru o lovitură cu scaunul. Noaptea următoare, Malenko a fost suspendat pentru acțiunile sale. La „Bash at the Beach” Jericho a fost învins de proaspatul reîntors Rey Misterio Jr. într-un meci fără descalificări, unde Malenko a intervenit chiar dacă era suspendat . Următoarea noapte, Jericho își restituie din nou titlul de la Misterio după ce îl întrerupe pe J.J. Dillon, care în acel timp îi înmâna titlul lui Misterio. Acesta pierde însă decisiv titlul la Road Wild împotriva lui Juventud Guerrera, cu arbitru special Malenko.

Pe 10 august, Jericho îl învinge pe Stevie Ray și câștigă centura World Television (Stevie Ray înlocuindul pe Booker T). Curând după aceasta, a început un conflict cu campionul mondial Goldbergcăruia îi spunea „Greenberg”. Conflictul dintre cei doi avea să fie unul extrem, Jericho învingândul pe Goldberg de 4 ori, dar nu și în ring conform regulilor corecte. Jericho nu a luptat niciodată corect împotriva lui Goldberg. Acesta citează reticența lui Eric Bischoff, Goldberg și Hulk Hogan de al înscrie pe el la un pay-per-view într-un meci squash împotriva lui Goldberg, meciul fiind pierdut de Jericho deși acesta simțea că va avea un mare succes. Pe 30 noiembrie, 1998 pierde titlul World Television împotriva lui Konnan. Începe un conflict cu Perry Saturn în târziul anului 1999. Acest conflict îi va implica pe cei doi în meciuri ciudate, ca cel de tip „pierzătorul trebuie să poarte rochie”, meci disputat la Souled Out și câștigat de Jericho. La SuperBrawl IX cei doi au mai luptat într-un meci asemănător, câștigat tot de Jericho. Într-un final, Saturn îl învinge pe Jericho la Uncensored într-un meci de tip Dog Collar. Avea să fie nemulțumit datorită regulilor din culise ale lui Eric Bischoff și nWo și a hotărât să plece în WWF.

Jericho a alternat între turul din WCW și un număr de tururi japoneze înaintea debutului în „World Wrestling Federation” (WWF). Jericho s-a inspirat din videoclipul Break the Walls Down iar Vince McMahon i-a dat voie să-l folosească ca video la intrarea în ring. Și-a făcut debutul în WWF pe data de 9 august, 1999, în Chicago, Illinois când l-a întrerupt pe The Rock care prezenta un promo, intrând în arenă proclamându-se Y2J. Apoi, Jericho a început un conflict un Chyna. A luptat cu Chyna pentru titlul Intercontinental, care l-a pierdut în fața lui Chyna la Survivor Series în 1999, câștigând însă primul titlu Intercontinental la Armageddon. Conflictul dintre cei doi a durat multe luni, incluzând și un remeci controversat pentru titlu în care au arbitrat doi arbitrii; unul declara că Jericho este câștigătorul, iar celălalt că Chyna. Pe 2 aprilie, Jericho participă într-un meci triple threat împotriva lui Chris Benoit și a lui Kurt Angle la Wrestlemania 2000. Angle intră în meci fiind campion WWF European și campion Intercontinental. Acesta nu este învins, dar pierde ambele centuri, Intercontinentala în fața lui Jericho și WWF European în fața lui Benoit. Pe 17 aprilie, ediția Raw, Jericho îl supără pe Triple H punândul într-un meci pentru centura mondială. Jericho pune pin-ul pe Triple H și obține titlul datorită unei numărători rapide făcută de arbitrul Earl Hebner. Jericho nu deține titlul mult timp fiindcă WWE nu-l recunoaște pe el ca campion. Astfel după decizia controversată, Jericho intra în conflict cu Chris Benoit care îl învinge în Smackdown! pe 4 mai și devine pentru a doua oară campion Intercontinental, dar pierde titlul tot în fața lui Benoit peste patru zile la Raw. Popularitatea lui Jericho a crescut rapid după ce a început conflictul cu Triple H și cu soția acestuia, Stephanie McMahon-Helmsley. Fanii s-au delectat când Jericho a insultat-o pe Stephanie McMahon și i-a aruncat o plăcintă în față. Conflictul a ajuns până la Fully Loaded unde Jericho pierde în fața lui Triple H un meci „last man standing” , datorită multelor ocazii ale soției sale de al ajuta, în special în momentele finale.

La Royal Rumble 2001, Jericho îl învinge pe Chris Benoit într-un meci Ladder și câștigă centura intercontinentală pentru a treia oară. Apoi, la WrestleMania X-Seven și-a apărat cu succes titlul în fața lui William Regal , dar pierzându-și titlul patru zile mai târziu în fața lui Triple H. La Judgement Day, Jericho și Benoit câștigă meciul și obțin o șansă la centurile pe echipe. Cei doi înving și Jericho obține pentru prima dată centurile la echipe. Aceștia pierd însă titlurile o lună mai târziu în fața celor de la Dudley Boyz pe 19 iunie, 2001. Între timp lui Jericho îi este amintit de către The Rock că încă nu a pus mâna pe centura mondială, iar Jericho ajunge să-l înfrunte pe The Rock la No Way Out pentru centura WCW, după ce l-a învins pe Rob Van Dam într-un contender match. Jericho câștigă meciul și devine campion WCW, iar în seara următoare devine alături de The Rock campion la echipe după ce îi învinge pe Dudley Boyz, devenind campion la dublu. După ce și-au pierdut titlurile la echipe în fața lui Booker T și Test, cei doi și-au continuat conflictul. La Raw, pe 5 noiembrie, The Rock recâștigă titlul de la Jericho dar acesta îl atacă cu un scaun de metal. Pe 9 decembrie la Vengeance, Jericho îi învinge pe The Rock și pe Stone Cold Steve Austin, câștigând ambele centuri WCW și WWF devenind primul campion Undisputed. Nu și-a pierdut centurile nici la următoarele două pay-per-view-uri Royal Rumble (vs The Rock) și No Way Out (vs Stone Cold Steve Austin). Aceste titluri avea să le piardă în fața lui Triple H la WrestleMania X8. După ce și-a pierdut centurile, Jericho a devenit membru al Smackdown! și și-a continuat disputa cu Triple H până la Judgement Day unde Jericho a pierdut într-un meci de tip Hell in a Cell . Scurt timp după aceea, Jericho a fost transferat înRaw, unde a câștigat centura Intercontinentală deținută de Rob Van Dam și a făcut echipă cuChristian pentru a captura centurile la echipe de la Kane șiThe Hurricane pe 14 octombrie, 2002.

Pe 13 ianuarie, 2003, Jericho câștigă un meci de calificare pentru meciul Royal Rumble împotriva lui Kane, RVD și Batista, unde își putea alege singur numărul de intrare. Acesta intră al doilea fiind față în față cu Shawn Michaels, cel care îl provocase să arate că este mult mai bun decât el. Jericho îl elimină pe Michaels, dar acesta se răzbună mai târziu când din cauza sa Jericho este eliminat de Test. Conflictul dintre cei doi a fost purtat până la Wrestlemania XIX, unde Shawn Michaels a fost victorios,y2j atacandu-l dupa meci pe Shawn Michaels. . După aceasta, Jericho a început un conflict cu Goldbergpână la pay-per-view-ul Bad Blood unde Goldberg îl învinge pe Jericho. În târziul anului 2003, Jericho a început o relație cu Trish Stratus deoarece partenerul său, Christian, a început una cu Lita. Stratus s-a despărțit de Jericho dar acesta a încercat sa repare relația salvând-o de Kane. Stratus a explicat că cei doi îi pot fi doar prieteni. Când Christian a fost pus într-un meci cu Stratus, aceasta a fost prinsă în Walls of Jericho. Jericho a vrut să obțină răzbunare, ceea ce a condus la un meci la Wrestlemania XX. Christian câștigă meciul datorită lui Stratus care, din greșeală l-a lovit pe Jericho, crezând că este Christian. După acest meci, Stratus a dezvăluit că are o relație cu Christian. Această dezvăluire a condus la un meci handicap la Backlash, unde Jericho a fost învingătorul. Acesta mai câștigă pentru a șaptea oară titlul Intercontinental la Unforgiven împotriva aceluiași Christian, dar este deținută puțin deoarece o pierde împotriva lui Shelton Benjamin la Taboo Tuesday. Jericho a fost apoi în echipă cu Randy Orton, Chris Benoit și Maven împotriva lui Triple H, Batista, Edge și Snitsky la Survivor Series. Echipa lui Jericho a fost învingătoare și li s-a permis ca toți să fie manageri generali ai Raw-lui în următoarele 4 săptămâni. La New Year's Revolution, Chris Jericho a participat într-un Elimination Chamber alături de Triple H, Chris Benoit, Batista, Randy Orton și Edge pentru centura mondială vacantă, Shawn Michaels fiind arbitru invitat special. Jericho a început meciul împotriva lui Chris Benoit, dar a fost eliminat de Batista. La WrestleMania 21, a participat pentru prima dată într-un meci Money in the Bank contra lui Benjamin, Chris Benoit, Kane, Christian și Edge, acesta pierde meciul, câștigătorul fiind Edge . La Backlash, Jericho îl provoacă pe Shelton Benjamin să-și pună titlul Intercontinental la bătaie, dar nu reușește să-l câștige. Pe 12 iunie, 2005, luptă pentru prima dată în pay-per-view-ul ECW, One Night Stand împotriva lui Lance Storm. Pierde meciul din cauza intervențiilor lui Jason și Justin Credible. Mai târziu în aceeași lună, Jericho și-a îndreptat atenția către centura deținută de Cena. Pierde însă un meci în trei pentru centura WWE la Vengence,participant mai fiind si Christian. Conflictul cu Cena continuă toată vara, iar Jericho pierde încă un meci pentru centură la Summer Slam. În următorul Raw, Jericho l-a înfruntat pe Cena într-un meci You're Fired (Ești concediat!), un meci care se bazează pe regula „cel care pierde este concediat”. Jericho pierde meciul, iar managerul general Eric Bischoff îl escortează afară din arenă cu ajutorul securității. Site-ul oficial WWE a confirmat că Chris Jericho a semnat un contract pe termen scurt pentru a rămâne cu compania, până contractul pe termen lung expiră, dar acesta trebuia să fie expirat de când pierduse în fața lui Cena pe 22 august. Pe 25 august Jericho a anunțat plecarea din WWE iar pe site-ul său oficial afirma că în 15 ani de wrestling a fost distrus mental și că nu mai are ce căuta în această afacere. A spus că meciul „You're Fired” a fos ultimul pentru el, dar nu a spus că a terminat și cu wrestling-ul sau WWE, iar dacă se v-a întoarce, o v-a face în WWE. Pe site-ul oficial a adăugat informații despre turul cu formația Fozzy, despre cariera de actor, despre găzduirea show-lui de radio „XM Radio”, despre apariția sa pe VH1 în Best Week Ever și despre postul de comentator pe MuchMusic's Video.

Reîntoarcerea lui Jericho în WWE a fost prezisă de promouri din data de 24 septembrie, 2007, folosind un video virtual ce conținea o serie de coduri binare, exaxt ca cele din Matrix. Textele „Save us” și „2nd coming” erau evidente. Jericho își face apariția în WWE pe 19 noiembrie, 2007, ediția Raw, unde îl întrerupe pe Randy Orton în timpul ceremoniei primirii torței. Acesta dezvăluie că s-a întors în WWE pentru a pune mâna pe centura WWE și ai scăpa pe fanii WWE de Orton. Jericho a luptat prima dată pe 26 noiembrie, ediția Rawîmpotriva lui Santino Marellafolosind o nouă mișcare numită Codebreaker. La primul său pay-per-view, Armageddon, a avut o șansă la titlul WWE dar a câștigat prin descalificare datorită intervenției lui JBL. Ca rezultat, Orton și-a păstrat centura. Jericho a început un conflict cu JBL întâlnindu-se față în față la Royal Rumble, unde Jericho pierde meciul fiindcă îl lovește pe JBL cu scaunul de metal. La No Way Out participă în Elimination Chamber alături de Triple H, Shawn Michaels, JBL, Umaga și Jeff Hardy. Jericho a fost al treilea om eliminat de Hardy. La Raw, pe 10 martie, acesta capturează pentru a noua oară titlul Intercontinental de la Jeff Hardy. Tot la Rawpe data de 9 iunie, Jericho înnebunește atacându-l pe Michaels în timpul show-lui personal „The Highlight Reel”. La Night of Champions pierde titlul Intercontinental în fața lui Kofi Kingstone după ce a fost distras de Shawn Michaels cu care a început un conflict aprig. Ultimul show The Highlight Reel găzduit de Jericho a avut loc laRaw pe 28 iulie. La „Unforgiven”, Jericho pierde un meci „Unsanctioned” împotriva lui Michaels dar în evenimentul principal îl înlocuiește pe CM Punk și reușește să obțină titlul mondial. Pe 22 septembrie, la Raw continuă să dețină titlul mondial după ce câștigă un meci în cușcă cu CM Punk. Mai târziu acesta anunță că își va apăra titlul laNo Mercy împotriva lui Shawn Michaels. A reușit să-și apere centura cu succes după meciul Ladder cu Michaels. LaCyber Sunday, Jericho pierde titlul împotriva lui Batista cu arbitru special, Stone Cold Steve Austin . Opt zile mai târziu, la un episod special dinRaw reușește să-l învingă pe Batista într-un meci în cușcă obținând din nou titlul. Jericho pierde din nou centura în fața lui John Cena la Survivor Series 2008. Pe 8 decembrie laRaw, Chris Jericho câștigă un premiu Slammy la categoria Superstarul Anului. Pe data de 12 ianuarie, 2009, laRaw Jericho s-a implicat într-o poveste despre acțiunile dorite și meritate de el, astfel vice-președintele executiv al WWEStephanie McMahon îl concediază. Este reangajat peste o săptămână de McMahon, după o scuză forțată față de ea și de fani. O săptămână mai târziu se califică pentru „Elimination Chamber” de la „No Way Out” pentru că l-a învins pe CM Punk. La No Way Out a început meciul împotriva luiRey Misterio și a supraviețuit până când au rămas doar trei, fiindcă l-a eliminat peMike Knox și a ajutat la eliminare lui Kane și John Cena. A fost pus la pin deRey Misterio. A început apoi un conflict cu actorul din filmul „The Wrestler”, Mickey Rourke și cu toate legendele. I-a provocat și atacat pe Ric Flair,Roddy Piper,Jimmy Snuka șiRicky Steamboat. Jericho a câștigat un meci la Wrestlemania XXV împotriva lui Snuka, Steamboat și Piper .Ric Flair sa enervat și a intrat în ring unde Jericho i-a aplicat un Codebreaker, apoi l-a provocat pe Mickey Rourke care l-a lovit cu un elbow în ceafă, „scotându-l din joc” pe Jericho.

Chris Jericho este mutat in Smackdown iar el face echipa cu Edge la The Bash in 2009 si reusesc sa castige centurile la echipe unificate de laThe LegacysiThe Colons,dar Edge este tradat de Jericho la RAW unde Edge se accidenteaza la tendonul lui ahile iar Jericho il alege ca partener pe The Big Show unde acestia la Night Of Champions in 2009 reusesc sa isi pastreze titlurile unificate la echipe impotriva celor din The Legacy acestia isi tin centurile pana in decembrie 2009 unde JeriShow pierd centurile in fata celor din D-Generation X iar aceasta echipa se destrama.

La Royal Rumble Jericho intra al 29-lea luptator iar Edge se intoarce dupa o accidentare de 6 luni si Jericho este speriat si Edge reuseste sa castige pt prima data Royal Rumble din istoria lui. La SmackDown Chris Jericho are un meci impotriva luiUndertakerin care Edge este comentator iar Undertaker si Jericho ajung in afara ringului sa se lupte,Edge il priveste pe Undertaker dar ,,Mortul Viu,,il loveste cu un big boot in fata pe superstarul necenzurat Edge,iar Undertaker ii pregateste lui Jericho un last ride pe care reuseste sa il faca iar Edge intervine in meci furios pe Undertaker unde il executa cu un spear(sulita) iar Jericho il numara pana la 3 pe Undertaker unde iese castigator. La Elimination Chamber Chris Jericho face parte din acest meci pentru titlu mondial al greilor pe care o detine Undertaker din acest meci mai fac parteJohn Morrison,R-Truth,Rey Mysterio si CM Punk in acest meci Jericho mai ramane in cusca decat cu Undertaker dar Shawn Michaels intervine in acest meci unde ii face un Sweet Chin Music lui Undertaker si Jericho il numara pana la 3 si devine campion mondial al greilor. La SmackDown conflictul dintre Jericho si Edge de abia incepe,Y2j il invita la emisiunea lui Highlight Reel pe 12 martie Edge il loveste pe Jericho si se pregateste sa ii pregateasca o sulita lui Jericho dar campionul mondial Y2j il loveste cu centura in cap pe Edge pentru ca acesti doi luptatori se vor infrunta la WRESTLEMANIA XXVI pentru titlu mondial al greilor pe care il detine Chris Jericho. Jericho il invinge pe Edge la Wrestlemania.

Dupa aceea Chris Jericho a fost draftat in RAW unde a facut echipa cu Miz impotriva celor de la Hart Dynasty. O luna mai tarziu a pierdut meciul cu Evan Bourne de la Fatal 4-Way, si noaptea urmatoare, el a castigat o revansa, unde a pus pariu pe cariera sa. la data de 19.07 episod din RAW, Jericho a fost agresat de catre Nexus, Jericho parea sa se confrunte atunci cand s-a dovedit a facut echipa cu Edge rivali, John Morrison, R-Truth, The Great Khali si Bret Hart intr-o echipa condusa de John Cena pentru a face fata Nexusului la Summerslam. Cu toate acestea Jericho l-a criticat pe Cena din cauza formarii echipei sale. La doua saptamani dupa aderarea lui Cena, Jericho a pierdut un meci ,,cine pierde iese din echipa de la Summerslam meci cu Cena. Dupa meci, Cena i-a mai dat o sansa dar Jericho a refuzat. Ulterior, el si Edge(care au parasit echipa de la Summerslam mai devreme in noaptea aceea) apar diferentele si apar alianta lor, inainte ca Director General Manager RAW a declarat ca cei doi o sa se confrunte cu Bret Hart si John Cena saptamana viitoare, cu Nexus ca Lumberjacks. Meciul a fost condus no-contest dupa ce Nexus a incercat sa atace pe Cena si Hart pana cand Morrison, R-Truth, Edge si Jericho i-a alungat din ring. La Summerslam Daniel Bryan l-a inlocuit pe Khali(care a fost atacat de Nexus saptamana precedenta la RAW) iar echipa lui Cena a invins Nexusul. Curand dupa aceea, Jerichos-a dovedit a fi unul dintre candidati pentru centura WWE detinuta de Sheamus intr-un Six Pack Challenge la Night of Champions. Doua saptamani mai tarziu la RAW, el a pierdut locul din eveniment dupa ce a pierdut un meci cu John Morrison dupa ce RAW General Manager a ordonat ca daca Jericho pierde nu va participa la eveniment, ca urmare a ceea ce s-a intamplat saptamana precedenta cand Jericho a plecat dintr-un meci 5 vs 5 Elimination impotriva celor de la Nexus. Cu toate acestea pe 13 septembrie la RAW, Jericho a fost re-admis dupa ce a invins Dinastia Hart intr-un Handicap 2 vs 1 Steel Cage Match. Cu toate acesta, la eveniment, Jericho a fost eliminat primul din Six Pack Challenge. Dupa aceea la RAW Jericho a pierdut din nou cu Morrison, iar intr-un backstage Jericho a declarat ca v-a juca in meciul Hell in a Cell pentru centura WWE dar Randy Orton i-a propus ca daca il bate saptamana viitoare la RAW poate sa joace in meci, iar intre cei doi a inceput un feud.La editia din RAW 27 09 2010,Chris Jericho primeste o lovitura cu tibia in cap de la Randy Orton.Acesta ajunge in spital,zacand intr-un pat(kayfabe).Contractul lui expirase in aceea seara,

Tatăl său este Ted Irvin, un jucător de hochei în Liga Națională. Jericho își împarte timpul între casele sale din Los Angeles, California și Tampa, Florida. Soția lui Jericho se numește Jessica Lee Lockhart, cu care are un fiu pe nume Ash Edward Irvine (n. 24 septembrie, 2003) și două fiice gemene, Cheyenne Lee Irvine și Sierra Lorreta Irvine (n. 18 iulie, 2006). Jericho a fost introdus în Wrestling „Hall of Fame-ul” canadian pe data de 25 septembrie, 1997. Acesta a fost premiat cu ordinul „Buffalo Hunt” pe 5 iulie, 2004 la o ceremonie ținută în Manitoba pentru realizările sale în wrestling-ul profesionist. În 2008, când lupta împotriva lui Michaels laNo Mercy, și-a spart unul dintre dinții din față după ce a fost lovit cu o scară; dintele stricat a fost fixat.

Jericho este liderul formației heavy metal „Fozzy”. În 2000, o bandă VHS documentează cariera lui Jericho, lansată și intitulată Break The Walls Down. Are emisiune radio săptămânală denumită „Rock of Jericho” din martie 2005, difuzată pe „XM Satellite Radio”. Pe 12 iulie, 2006 își face apariția la show-ul Attack of the Show! de pe canalul G4. În mai 2006 apare ca comentator pe VH1 la show-ul „40 Greatest Metal Songs”. Jericho a debutat ca actor în comedia plasată pe șcenă „Opening Night”. Tot Jericho a fost primul wrestler intervievat în documentarul despre wrestling Bloodstained Memoirs. Acesta apare de asemenea la Larry King Live pe 9 iulie, 2007 pentru a discuta despre sinuciderea și dubla crimă a lui Chris Benoit. A mai apărut la emisiunea lui Larry pentru a discuta despre conflictul din viața real cu Mickey Rourke. Jericho a scris o autobiografie numită „A Lion's Tale” lansată în 2007 ce a avut succes la vânzări. Acesta va interpreta în filmul din 2009 Albino Farm